Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Ülikooli ajaloo püsinäitusel jätkuvad kohtumised põnevate vilistlaste ja endiste tudengitega

Tartu Ülikooli muuseumi pressiteade

erafotol grupp üliõpilasi Photo: Tartu Ülikooli muuseumi kogu

23 September / Tartu Ülikooli muuseumi uuel püsinäitusel „Minu elu ülikool“, mis kajastab Tartu Ülikooli ajalugu, toimuvad taas uued põnevad kohtumised.

Laupäeval, 26. septembril teeb eriekskursiooni Enriko Talvistu ja neljapäeval, 1. oktoobril esineb Mait Trink.

Laupäeval, 26. septembril kell 13 juhatab näitusel „Minu elu ülikool“ eriekskursiooni Tartu Ülikoolis aastatel 1978–1984 ajalugu õppinud ja pikka aega Tartu Kunstimuuseumis töötanud kunstiajaloolane Enriko Talvistu, keda paljud tartlased teavad praegu sõnaka kaasarääkijana linnaruumi teemal. Oma eriekskursiooni tutvustuseks on Talvistu öelnud: „Teatavasti on väike erinevus sõnadel haridus ja haritus. Minu esimesel ülikooliaastal ilmus Linnar Priimäe ja Ants Juske essee „Tartu sügis“. Selle kohaselt võiks veidi utreeritult öelda, et me omandasime hariduse kuue samba taga, aga harituse kolme samba taga. Igaühe ära arvata on, kus need kolm sammast asuvad.“

Eriekskursioonile tuleb registreeruda muuseumi kodulehel. Osalemine muuseumipiletiga, Tartu Ülikooli töötajatele ja tudengitele on sissepääs tasuta.

Neljapäeval, 1. oktoobril kell 19 toimub näitusel kontsert-meenutusõhtu „Ükskord ammu Tartus …“, kus astub üles endine Tartu Ülikooli tudeng ja muusikuna, eelkõige Folk Highlights Orchestra solistina tuntust kogunud Mait Trink. Kontserdiks ülikooli muuseumis kraamib Mait kapinurgast välja selle bändi parimad palad, aga samuti parimad palad oma elust bioloogiatudengina aastatel 1989–1991. Piletid hinnaga 10 ja 12 eurot on müügil piletikeskkonnas Ticketer. Kontserdipiletiga saab samal päeval külastada ülikooli muuseumi näitusi.

Tartu Ülikooli ajaloo uus püsinäitus „Minu elu ülikool“ valmis emakeelse ülikooli 100. aastapäeva puhul ja see avati möödunud aasta 29. novembril. Näitus kajastab ülikooli lugu läbi nelja sajandi ja otsib vastust küsimusele, kuidas on Tartu Ülikool mõjutanud meist igaühe elu. Näitus jutustab igavesest noorusest, otsingutest, valikutest ja murrangutest ning sellest, et igaühel on oma ülikooli lugu. Samamoodi jutustab ka publikuprogramm toredaid lugusid ja pakub taasnägemise rõõmu, kuid erinevalt näitusest on programmi kohtumised oma hetkes kordumatud.

Järgmised sarja üritused jõuavad publiku ette juba oktoobri lõpus ja novembris. Vilistlaste ringkäike näitusel juhatavad 31. oktoobril Kristiina Ehin ja 28. novembril Mart Kivastik. 19. novembril esineb kontsert-meenutusõhtul Toomas Lunge.

Lisateave: Külli Lupkin, Tartu Ülikooli muuseumi projektijuht, 737 6072, [email protected]

 

Last changed 24.09.2020