Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Linn alustab Oa tänava rekonstrueerimist

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Oa tänav Photo: Rutt Ernits-Sups

21 October / Oa tänava Kroonuaia ja Marja tänava vahelise lõigu rekonstrueerimise riigihankel tunnistas linnavalitsus edukas OÜ Teearu Grupp.

Suuremas mahus algavad ehitustööd tuleva aasta varakevadel, ettevalmistustöödega alustatakse sel aastal.   

„Oa tänava liikluskoormus on aasta-aastalt kasvanud, sest selle äärde ehitatud korterelamud on toonud piirkonda uusi elanikke ning samuti läbivad tänavat linnaliinibussid," ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm. "Projekteeritud tänavalahendus parandab oluliselt jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalusi ning rahustab autoliiklust, et kasvavas elamupiirkonnas oleks mugavam ja ohutum liigelda.“

Rekonstrueerimistööd toimuvad Oa tänava Kroonuaia ja Marja tänava vahelises lõigus, kus ehitatakse välja 5,5 meetri laiune asfalteeritud sõidutee Oa 32 kinnistust kuni Kroonuaia ristmikuni. Vasakule poole sõiduteed ehitatakse ligi kolme meetri laiune jalgtee, paremale poole sõiduteest äärekiviga eraldatud 1,5 kuni 3,5 meetri laiune jalgtee. Kõnniteekattena kasutatakse nii betoonkive kui asfalti.

Tänavalõigule ehitatakse mitu ülekäigurada. Kõik Oa tänavale jäävad mahasõidud ja ristmikud rekonstrueeritakse ning Emajõe tänavast Oa tänavani rajatakse 3,5 m laiune  jalgtee. Tänava äärde ehitatakse välja kaks bussipeatust ja 13 parkimiskohta. Rekonstrueeritakse tänavavalgustus ja rajatakse sademeveekanalisatsioon.

Maastikuarhitektid on kavandanud tänava äärde istumiskohad, pingid, prügikastid ja rattahoidjad. Erinevate rohttaimedega istutusaladele pannakse kasvama ka õitsvaid taimi ning tänava äärde istutatakse madalakasvulisi põõsaid ja puid.
Oa tänava maastiku-arhitektuurse lahenduse koostas OÜ Kino Maastikuarhitektid ning põhiprojekti koostaja on OÜ Roadplan.

Oa tänava rekonstrueerimise hankel osales kümme pakkujat, soodsaima pakkumuse esitas OÜ Teearu Grupp. Tööde kogumaksumus on  628 226 eurot ja töö valmimistähtaeg on september 2021.

Lisainfo: abilinnapea Raimond Tamm, tel 7361 213, 515 4738.

Asendiplaan

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 21.10.2020