Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Ülikooli loodusmuuseum kuulutab välja seeneviktoriini

Tartu Ülikooli loodusmuuseumi pressiteade

Seenepilt

30 November / Tartu Ülikooli loodusmuuseum kutsub huvilisi oma teadmisi seentest proovile panema viktoriinil, mis toimub veebis 30. novembrist kuni 11. detsembrini.

Seeneaeg on selleks aastaks mööda saamas, seega on paras hetk enda seeneteadmised proovile panna. Sügis oli seenerohke, metsas võis noppida nii puravikke, riisikaid, kui ka tindikuid – seenepalett ulatus kärbseseentest kännuseenteni. Seente rohkus on innustanud huvilisi oma teadmisi laiendama, kui selle jaoks on abiks seenemäärajad, siis üldiselt on siiski oluline osata märgata seente õigeid tunnuseid ja nende eluviisi. Hea on ju minna metsa, kui tunned seeni paremini ja tead nende söödavust ja mürgisust.

Oma teadmiste proovile panemiseks osale Tartu Ülikooli loodusmuuseumi seeneviktoriinil: vasta küsimustele Eesti seente kohta ja tunne ära erinevaid seeneliike nii välimuse kui ka kirjelduse järgi. Kõikide osalejate vahel loositakse välja seeneraamatud „Põhjala seeneraamat“.

Viktoriin on avatud 30. novembrist kuni 11.detsembrini veebikeskkonnas: https://cutt.ly/seeneviktoriin

Viktoriinile ootame kõiki huvilisi olenemata vanusest. Viktoriinil võib osaleda nii individuaalselt kui ka kuni kolmeliikmeliste tiimidena.

Lisainfo:
TÜ loodusmuuseum
[email protected]
tel 737 6076

Last changed 30.11.2020