Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu alustab easõbraliku linna strateegia fookusgrupiintervjuudega

Tartu linnavalitsuse pressiteade

Loodav plaan toob kasu ka noorematele tartlastele Photo: Liina Laurikainen

9 February / Tartu linnavalitsus koostab easõbraliku linna strateegiat ja alustab juba veebruaris fookusgrupiintervjuudega. Strateegia koostatakse aastani 2030.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul keskendub algav töö suuresti vananemisega kaasnevatele vajadustele, soovidele ja unistustele. „Soovime kirjeldada, milline peaks olema linna panus vanemaealiste tartlaste paremasse elukvaliteeti aastal 2030 ning töötada välja tegevussuunad seatud eemärkideni jõudmiseks. Uuringu spekter on lai – lisaks erinevate toetuste ja teenuste arendamisele soovime kindlasti keskenduda ka eakate võimalustele võtta osa kultuurielust, nautida erinevaid sotsiaalseid tegevusi ja olla linna otsustusprotsessidesse kaasatud. Tartu inimestel peab olema võimalus elada võimalikult kaua võimalikult täisväärtuslikku elu,“ lausus Lees. 
 
Leesi sõnul toob loodav plaan kasu ka noorematele tartlastele. „Kui mõtleme näiteks ligipääsetavuse arendamisele, siis läbimõeldumast ligipääsust ühistransporti ja avalikesse hoonetesse võidavad lisaks eakatele ka lapsevankritega emad-isad, samuti puuetega inimesed," ütles ta.  

Tartu linnavalitsus alustab easõbraliku linna strateegia loomist fookusgrupiintervjuudega, kaasates erinevaid sihtgruppe ja koostööpartnereid. Fookusgrupiintervjuud on esimene suurem samm strateegia loomisel, mille eesmärgiks on kujundada linn easõbralikuks üle terve elukaare. Veebruari keskel arutletakse väiksemates gruppides nii linnavalitsuse töötajate, linnakodanike kui ka koostööpartneritega. Teiste seas on linnavalitsus ühendust võtnud Töötukassa, Sotsiaalkindlustusameti ja ka linna sotsiaaltransporditeenuse pakkuja, kutsehariduskeskuse ja eakate esindajatega, et neid aruteludesse kaasata.
 
Lisaks antakse kevadel laiemale hulgale inimestele võimalus strateegia kujundamisel kaasa rääkida.
 
Easõbraliku linna strateegiat koostab Tartu Linnavalitsus koos Civitta Eesti AS-iga. Easõbraliku linna strateegia valmib 2021. aasta sügiseks.

Last changed 10.02.2021