Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Noorsootöö Keskus alustas noortele suunatud podcasti salvestamisega

Tartu Noorsootöö Keskuse pressiteade

podcasti salvestusstuudios Photo: Tartu Noorsootöö Keskus

26 February / Podcastide eesmärk on pakkuda noortele võimalust saada, ja ka ise luua, tasuta asjakohast noorteinfot läbi kaasaegse digitaalmeedia formaadi, mis toetab ka distantsõppe põhimõtteid.

Podcast on järjest populaarsemaks muutuv digitaalse meedia formaat. Varem salvestati raadiosaadet “Noorteaken” raadios Ring FM, kuid saate formaati muudeti noorte vajadusi ja hetkeolukorda silmas pidades.Saate formaadi muutusega soovitakse jõuda rohkemate noorteni ja seda juba ka sellega, et podcasti kuulamisvõimalust pakutakse ka subtiitritega. Podcastid on hea viis ja võimalus kuidas jõuda suurema hulga inimesteni kiiresti ja ohutult.

Podcastide sisu on eelkõige hariv, huvitav ja silmaringi laiendav - “Noorteaken” võtab fookusesse noortele tähtsad teemad ja probleemid. Näiteks räägitakse vaimsest tervisest, noorte kaasamisest, sotsiaalmeediast, vabatahtlikust tööst ja paljust muust.

Saadet juhib noor saatejuht Grete, kellega koostöös ka kõik podcasti osad valmivad. Lisaks ootame ka kõikidelt noortelt ideid ja mõtteid, mis teemadel podcaste teha ning keda saatesse külaliseks kutsuda. Ideedest võite teada anda Noorteakna Instagramis (https://www.instagram.com/noorteaken/) või kirjutades lisainfos väljatoodud kontaktile.

Podcasti “Noorteaken” saab vaadata Youtube'is ja kuulata mitmel taskuhäälingu platvormil nagu Spotify või Google Podcasts.

Youtube: https://youtu.be/r8LvzHM6B08
Spotify: https://open.spotify.com/show/1eTgR8ytWX6CSL35EG8YL3

Selle aasta alguses valmis podcastide lindistamiseks Tartu Noorsootöö Keskusel ka oma stuudio. Podcasti stuudio asub Anne noortekeskuses ning ruumi ja tehnika kasutamine on Tartu linna noortele tasuta. Rohkem infot Tartu Noorsootöö Keskuse ruumide rendi kohta leiad siit: https://tntk.tartu.ee/ruumide-rent/

Lisainfo:
Elisabeth Jänes
Tartu Noorsootöö Keskus
Projektijuht
+372 53 037 733
[email protected]

Last changed 26.02.2021