Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: VALVEGA parkald

Härra Martin Nelise vastus "Auto ostmisel tuleb arvestada, et avalikus linnaruumis kindlat parkimiskohta ei olegi." on täiesti ebaviisakas ja kohatu. Auto sai ostetud 10 aastat tagasi ja kõik need aastad on see koht ka tasulises parklas olemas olnud kuni praeguseni.
Samuti ei aita Teie antud nõuanne, et Nõlvakusse ju rajati 49 kohta, aga ligi 200 kohta võtate nüüd ära. See 49 kohta on õhtuti juba praegu täidetud nagu pole ka ühtegi kohta praegu õhtuti majade ees.
Kuhu nüüd need Nõlvaku tasulises parklas parkivad 200 autot jaanuaris pannakse?
Endiselt ootame selgitust, miks sulgete nii suure parkla vastu talve ja kuu ajalise etteteatmisega?

Esitaja: K. A.
Esitatud: 08.12.2017

Vastus

Tere!

Tartu Linnavolikogu 14. aprilli 2016 otsusega nr 328 algatati Mõisavahe tn 34b krundi detailplaneering. Detailplaneering algatati eesmärgiga leida alale terviklahendus uue tervisekeskuse rajamiseks: http://info.raad.tartu.ee/webaktid.nsf/web/viited/VOLO2016041400328
Lähteülesandega nähti ette, et parkimise kavandamisel tuleb tagada ristkasutus piirkonna elanike parkimisvajaduste rahuldamiseks.
Mõisavahe tn 34b krundi detailplaneeringuga nähakse ette, et 60 maapealset parkimiskohta on kavandatud kohalike elanike parkimisvajaduste rahuldamiseks. Parkla kasutamise põhimõte on, et tööajal pargivad tervisekeskuse kliendid ja töövälisel ajal piirkonna elanikud: http://info.raad.tartu.ee/webaktid.nsf/web/viited/DP-16-007
Praegu toimub tervisekeskuse projekteerimine.
Mõisavahe tn 34b krundile hoone ehitamise ajal ei saa krundil sõidukeid parkida. Ehitustööde ajal on võimalik parkida sõidukeid erinevates piirkonna parklates. Parkimisprobleemide leevendamiseks valmis hiljuti Nõlvaku tn ääres 49-kohaline parkla.

Lugupidamisega

Vastaja: Peep Margus
linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond
inseneriteenistus
spetsialist
[email protected]
Vastatud: 15.12.2017