Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: muu
Teema: Kollane kaubik spordipargi parklas

Tähtvere Spordipargi parklas Lauluväljaku taga pargib juba pikemat arga kollane kaubik, kus ka inimene sees elab. Elanikust oli sügisel meedias ka juttu (nt: https://tartu.postimees.ee/6459143/politsei-kolis-kollase-bussiga-supil…) ning kaubiku parkis sinna asukohta politsei.
Küll aga on küsimus, kui kaua selline lahendus kestab? Päris normaalne see ei ole, et inimene sedasi autos elab, samuti ei ole see normaalne, et kaubik kohe alguses keset platsi paigutati, mitte parkla serva, kus see võib-olla ei oleks nii silmariivav. Kaubikus ei ole akende ees katteid ning kogu see segadus ning riidehunnikud on kõigile vaadata üsna tiheda liiklusega asukohas. Ei ole ka harvad juhud, seda eriti nüüd ilmade soojenedes, kus elanik ning tema kaaskonlased on ennast alkoholist oimetuks joonud ning magavad bussis või urineerivad ümbruskaudsetele plankudele.
Kas kõik puuduva elukohata inimesed võivad oma liikluskõlbmatud sõidukid parklasse toimetada ja seal elada? Suvel aitaks see nii mõnelgi kodanikul kulusid kokku hoida..
Mis on linna seisukoht ning lahendus?

Esitaja: J. P.
Esitatud: 10.05.2019

Vastus

Tere!

Täname, et juhtisite tähelepanu linlasi häirivale olukorrale. Oleme teadlikud selle inimese valikutest ja proovinud leida olukorrale osapooli rahuldavat lahendust.

Kaubikus ööbimiseks puudub vajadus, kuna elukohata inimesed saavad ööbida tasuta linna asutuses Varjupaik, asukohaga Lubja 7. Lisaks saab seal ennast pesta, valmistada toitu, saada tasuta riideid ning kasutada päevakeskuse teenuseid. Varjupaigas on sotsiaaltöötaja, kelle juhendamisel on võimalik leida lahendus oma eluasemeprobleemile, sh saada sotsiaalmajutus- või eluasemeteenust, võtta üürile korter kinnisvaraturult jne.

Kõiki võimalusi on edukalt kasutatud, kuid nimetatud juhul ei soovi inimene võtta vastu pakutud abi ja vägisi ei saa kedagi ka abistada. Oleme veendunud, et olukord vajab vaatamata varasematele takistustele kiiret lahendust, mistõttu hoiame inimesega kontakti ja kaalume ühiselt läbi kõik talle vastuvõetavad lahendused pargist lahkumiseks.

Lugupidamisega

Vastaja: Inge Kool
sotsiaal- ja tervishoiuosakond
sotsiaaltööteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 16.05.2019