Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: liikluskorraldus

Tere,
Soovin teada, missugused on linnavalitsuse liikluskorraldust koordineeriva töörühma soovitused Anne 77 maja juures Lasteaed Poku poolse kõnnitee ääres pargitud sõidukite omanikele, peale intensiivse trahvimise.
Näen küllalt tihti, isegi puhkepäevadel, kuidas linnavalitsuse menetlusteenistuse ametnikud pildistavad ja panevad sedeleid pargitud sõidukite kojameeste vahele. Peale selle, et linnajuhid on leidnud "rahapaja" Anne 77 eest, siis mis on linnajuhid teinud selleks, et selliseid trahvimist nõudvaid juhtumeid ei oleks?
Anne 77 ees on kaks lasteaeda, mistõttu on see hommikuti ja õhtuti kõige tihedama liiklusega tänav. Tänav on kitsas. Tulge analüüsige ca 7.30-8.30 ja 16.30 - 19.00 paiku selle tänava liikluse korraldust. Üks liiklejate - jalakäijate (s.h laste, lastevanemate) ja sõidukijuhtide riski ja stressiallikas, sest/kui sõidukid on pargitud "korralikult" kõnniteede äärde, (mitte kõnniteede ääre peale) ning sõidukid ei mahu üksteisest mööda. Kõige hullem on siis, kui tippajal on prügiautol ja/või kiirabil vaja seal liigelda (jah, ka seda on ette tulnud). Lisaks sellele liiguvad sellel tänavalõigul tihti Maxima "eksinud" suured kaubamasinad või lasteaedadest tellitud bussid lastega.
Tehke ometi midagi selleks, et selliseid korrarikkumisi ja elanike trahvimisi vähem oleks! Trahvikviitungid ei lahenda olukorda vaid teevad seda veelgi hullemaks.
Anne 77 taga on suur, sammaldunud plats, kuhu on vahel autosid pargitud. Tihti, nädalavahetustel tegutsevad seal (isegi ametnike puhkepäeval) menetlusteenistuse ametnikud trahvisedelite väljakirjutamisega, kuigi oleks just see plats mingigi lahendus olukorra parandamiseks.
Ainus lahendus, ma leian on see, et ehitage üks korralik parkla Anne 59, 61, 71, 77 lähedusse, et lapsed ei oleks ohus hommikuti lasteaeda ja kooli minekul, et operatiivsõidukid saaksid peatuda ja ligi trepikodadele ja ka majade elanikud saaksid rahulikult oma sõidukeid parkida.
Ka menetlusteenistusse kaebajatele, helistajatele võiks anda selle ülesande alternatiivi leidmiseks.

Parimate soovidega
L. K.

Esitaja: L. K.
Esitatud: 29.01.2020

Vastus

Tere

Anne 77 juures on kehtestatud kahetunnine parkimisaja piirang tööpäeviti kell 7.00-18.00. Sellel ajavahemikul on võimalik parkida kuni kaks tundi, kui parkimise algusaeg on tähistatud. Piirang ei kehti ajavahemikul kell 18.00–7.00, nädalavahetustel ega riiklikel pühadel.

Piirkonnas parkimisnõudluse leevendamiseks ehitas linn 2017. aastal Anne 67a kinnistule tasuta parkla. Lasteaedade teenindamise vajadusel on võimalik kehtestada ka nimetatud parklas parkimisaja piirang.

Korteriühistutel on võimalik koostöös linnaga panustada parklate ehitamisesse, nt Anne 77 taga. Selleks tuleb pöörduda linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna poole, kes täpsustab asukoha ja annab lähtetingimused. Toetuse määr on kuni 50%.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 05.02.2020