Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: teede ja tänavate remont
Teema: Kaevukaaned teedel vol 2

Tere,
Tänan vastuse eest. Arusaadav, et Tartu linnale ei kuulu trassid, aga sellegipoolest, kui trasside kaevud asuvad linna tänavatel, mis kuuluvad linnavalituse haldusalasse, siis on tee valdajal õigus ja ka kohustus kaevukaante asetsemise ja kõrguse anomaaliatest trassi valdajaid teavitada. Kui ikka pidevalt järelevalvet teha ja nõuda, hakkab olukord ka paranema. Võin täie kindlusega väita, et hetkel tehakse seda kindlasti poole vinnaga, kuna probleeme esineb jätkuvalt samades kohtades pikka aega.

Kirjutate, et 0-2 cm kaevu kaante kõrguse erinevus võrreldes tänava tasapinnaga on lubatud. Nüüd minge proovige sõita kiirusel 50 km/h üle mõnest kaanest, mis asub 2 cm teetasapinnast madalamal. Kuidas tundub? Kas selline erinevus on sõidukile ja sõitjale tervislik ja asktepteeritav? Paber kannatab igasugust trükimusta, aga kui kirja pandu ei vasta tegelikkusele, siis on vaja seda muuta ja rumalaid nõudeid ei pea järgima.

Loodetavasti hakatakse ükskord läänelikult tegutsema ja remontima ning saab läbi postkommunistlik mõttelaad ja töö tegemine.

Lugupidamisega,
K. K

Esitaja: K. K.
Esitatud: 01.10.2020

Vastus

Tere

Suur tänu tagasiside eest!

Lugupidamisega

Vastaja: Oleg Lužetski
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 06.10.2020