Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: keskkond
Teema: Jäätmejaam

Jäätmejaama kotitäit lehti viies tabas mind üllatus: pidin teatama oma ees- ja perekonnanime. Milleks jäätmejaam neid andmeid kogub? Niigi pean viidu eest maksma - ja seda pole komposteeritavate aiajäätmete eest sugugi vähe, nüüd pean veel lisaks ka end identifitseerima. Mis eesmärgil jäätmejaam neid andmeid kogub ja mida nendega peale hakkab? Loovad mingi andmebaasi, kus on näha mitu korda linnakodanik jaamas on käinud ja mida sinna viib? Tundub privaatsuse rikkumisena... ja tekitab kiusatuse leida jäätmetest vabanemiseks teine lahendus.
Muide, enamik omavalitsusi võtavad haljastusjäätmeid tasuta vastu.

Esitaja: P. S.
Esitatud: 14.04.2021

Vastus

Tere

Täname pöördumise eest. Selgitame, et vastavalt Tartu linna jäätmehoolduseeskirja § 2 lõikele 8 võetakse Tartu jäätmejaamades jäätmeid vastu ainult tartlastelt ja Tartuga külgnevate valdade elanikelt. Seetõttu küsitakse ka andmeid jäätmete päritolu väljaselgitamiseks. Jäätmejaam peab arvestust jäätmejaama külastanud elanike arvu osas ning esitab üks kord kuus vastavasisulise aruande.

Samuti on andmete küsimine vajalik teenuse osutaja poolt lepingu täitmiseks, eelkõige seetõttu, et lahendada vajadusel hiljem lepingu täitmisega seonduvaid küsimusi. Jäätmejaamade praktikas on olukordi, kus isikud tulevad peale tasulise teenuse osutamist tagantjärgi küsima arvet, näiteks juhul, kui seda on varem unustatud küsida või arve on ära kaotatud.

Lugupidamisega

Vastaja: Juhan Voolaid
linnamajanduse osakond
keskkonnateenistus
spetsialist
[email protected]
Vastatud: 29.04.2021