Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Savi tänava läbilaskevõime, jälle

Politseimaja ja K-Rauta tagusele alale on viimastel aastatel ehitatud terve alevi või koguni väikelinna elanikke mahutav suur elurajoon ja ehitatakse veel juurde. Autode ja elanike arv on mitmekümnekordistunud. Kogu see rahvas peab aga kesklinna sõitma sisuliselt ühesuunalise Savi tänava kaudu. Savi tänav on sisuliselt ühesuunaline, kuna seal on krundi omanikel tava parkida oma autosid tänavale. Praegu on olukord veel halvenenud Riia ringi remondi tõttu. Leidke palun mingi lahendus. Seda küsimust on korduvalt tõstatatud. See linnaametnike vastus, et see kitsus sunnib autojuhte hoolsamalt juhtima jms ei ole piisav vastus. Palun leidke lahendus.

Esitaja: K. T.
Esitatud: 22.01.2022

Vastus

Tere

Savi tänava ühel teepoolel on parkimine keelatud. Teisel poolel on see lubatud, et tagada parkimisvõimalus nt Savi tänava elanike külalistele. Kuna avalikus ruumis ei ole võimalik eriõiguseid kehtestada, siis kehtib parkimise võimalus kõikidele võrdselt.
Talvine hooldus toimub pidevalt. Reedese kontrollsõidu ajal oli Savi tänava lumi rootoriga lahti lõigatud ja välja veetud. Tänaval parkis kaks sõidukit.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 07.02.2022