Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Ülekäigurajad, liiklus.

Tere,

Kirjutan seoses Kroonuaia ja Oa tänavate ristmikul paikneva ülekäigurajaga. Antud ülekäigurada on selgelt tähistatud nii liiklusmärgi kui ka tänavamärgistusega, kuid jalakäijaid sealt üle ei lasta. Olen viimase pooleteise aasta jooksul teinud mitteametlikku loendust ning üle 80% juhtudes kui tee serval ootan autod seisma ei jää. Pooltel juhtudel ootan tee ületamist lapsevankriga st. olen väga nähtav, kuid sõidukid k.a. linnanliinibussid peatumise asemel pigem lisavad kiirust.
Tõenäoliselt on just silda ületanud sõidukijuhtidel enda mäest alla sõiduga saavutatud kineetilisest energiast raske loobuda. Kroonuaia tänav on ka kõige sirgem tee Jõhvi ja Tallinna maanteede vahel ning jätab ilmselt juhtidele mulje kui magistraalist, kuid seda see ei ole.
Probleem seisneb selles, et nimetatud ülekäigurada ühendab Oa tänavat ning botaanikaaeda ning seda kasutavad tihti koolilapsed ning lasteaiarühmad. Seda mure on ka varasemalt tõstatatud, kuid siiani mingit lahendust ei ole rakendatud.
Kui te minu väidet ja loendust ei usu, siis võite näiteks ülekäiguraja lähedale kaamera paigaldada, kuid "nii lihtsalt on" selgitustega leppida ei saa.

Tervitades,
A.K

Esitaja: A. K.
Esitatud: 31.03.2023

Vastus

Tere

Oa tn - Kroonuaia tn ristmikule rajati reguleerimata ülekäigurada Oa tn ümberehitustööde käigus.

Liikluse rahustamiseks on muudetud Kroonuaia tänaval sõidukite sõidutrajektoori.

Peame hindama asjaolusid, et miks sõidukijuhid ei märka sõidutee ületamist ootavaid jalakäijaid ja ei toimu jalakäijatele sõidutee ületamiseks tee andmist.

Tellime ülekäigurajale liiklusohutuse auditi koos rakendatavate meetmetega.

Lugupidamisega

Vastaja: Peep Margus
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
alalise liikluskorralduse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 10.05.2023