Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Naadisalat, oblikasupp või nurmenukutee – jaga ERMiga oma taimetoidulugu

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Merikapsas. Foto: Toomas Kukk

22. mai 2020 / Aiataimede kõrval koguvad meie toidulaual üha enam populaarsust need, mis kasvavad hoopis aia taga. Eesti Rahva Muuseum ootab retsepte, kirjeldusi ja pilte metsikutest toidutaimedest, et talletada tuleviku tarbeks, kust ja mida me tänapäeval korjame ning mida sellest valmistame. Parimad kaastööd saavad rahalise tasu. 

„Vabas looduses kasvavate taimede lehti, varsi, juuri ja vilju on toiduks tarvitatud läbi aegade, kord rohkem, kord vähem. Praegu on need aga toidulisana taas populaarseks muutunud, osalt tervislikkuse, paraneva keskkonnateadlikkuse või ka lihtsalt eksootilisuse pärast,“ rääkis ERMi kuraator Liisi Jääts.

Muuseum on varemgi toidutaimedest lugusid kogunud, aga keskendunud seni marjadele, seentele ja pähklitele. „Seekord huvitavad meid juured, lehed, varred, kasvud jms. Nii vanad, päritud teadmised kui ka iseleiutatud, raamatust või internetist loetud ja järele proovitud retseptid,“ lisas Jääts.

Täpsemad suunised ja kontaktid lugude ning piltide muuseumiga jagamiseks leiab ERMi kodulehelt. Põnevat lugemist pakub ka ERMi värske blogilugu, mis sisaldab muu hulgas kahte sajanditetagust taimetoiduretsepti. 

Lisainfo: ERMi kuraator Liisi Jääts, [email protected], tel 736 3059

Viimati muudetud 22.05.2020