Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: linnapuhastus
Teema: Lehepuhurite kartuses

Tere,
Kas sel sügisel ei alusta Tartu linn oma hallatavatel avalikel teedel ning tänvatel lehtede puhumist puhuritega? Varasematel aastatel on lehepuhurite kohta pahameelt avaldatud ning keskkonnasõbralikud,töötajasõbralikud, saaste ja müravabad alternatiivid (rehad jm.) on kättesaadavad. seega tore kui see linnavalitsus on käesoleval sügisel tõesti selle positiivse sammu astunud ja lehtede puhumisest loobunud.
Täna ühe avaliku asutuse juures oligi näha rehaga lehtede riisumist.Väga tore, aitäh, sellega hoiduti kindlasti hulga Tartu elanike rahu häirimisest, kes hommikul magasid või antud piirkonda liiklemiseks kasutasid.
Tänuga,
E.P.

Esitaja: E. P.
Esitatud: 04.09.2019

Vastus

Tere!

Tartu linna hooldatavatel haljasaladel on suures osas üle mindud lehtede purustamisele. On aga kohti, kus lehti purustada ei ole võimalik. Lehed tuleb ära vedada kohtadest, kus maha jääv liiga paks purustatud lehtede kiht hävitaks muru. Samuti ei ole lehti võimalik purustada järskudel nõlvadel. Nendes kohtades tuleb siiski ka lehepuhureid kasutada. Lehekoristuse töid püütakse planeerida selliselt, et võimalikult vähe linnarahvast häirida.
Avalikel Tartu linna tänavatel ja teedel tehakse puhastust imurautodega, selleks puhureid ei kasutata.

Lugupidamisega

Vastaja: Inga Kiudorf
linnamajanduse osakond
haljastus- ja puhastusteenistus
haljastuse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 06.09.2019