Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Ettepanekud + küsimus kergliikusteede teemärgistuse kohta

Tere,

Mõned ettepanekud kergliiklusteede teemärgistuse kohta.

1. Kergliiklusteedel, mida kasutavad nii ratturid kui jalakäijad, võiks olla "nooled" maas, mis näitavad, et liiklema peaks alati paremal pool (ja mööduma vasakult). See tuletab inimestele meelde, et paremal pool liigelda (läheb vahel endalgi meelest jalutades). See on hea ka laste jaoks - paljudel lastel läheb parem ja vasak käsi sassi, kuid nooli jälgides on kõik loogiline. Näen, et Ihastes uuel kergliiklusteel on nii tehtud - võiks ka mujal.

2. Kui parklast/õuealast väljasõidu juures on kergliiklustee või rattatee, võiks rohkem kasutada neid nn "haihambaid". Ehk siis midagi sellist: https://i.imgur.com/IFqDdHf.png
Neid haihambaid võiks kasutada ka siis, kui kaks kergliiklusteed ristuvad. Jääb mulje, et mõned autojuhid arvavad, et parklast välja sõites peavad nad teed andma vaid sõiduteele.

3. Rattateede märgistuse peaks tihedamini üle tegema. Üks asi on kulumine, kuid teine asi on, et kui mingeid teetöid (või torutöid) tehakse. Nt Kesk ja Lootuse ristil oli 4 aastat tagasi torutööd, kuid seal kohas, kus asfalt üles võeti, pole ikka veel rattateed tagasi märgistatud. Ning kas näiteks Aardla ja Võru ristil uue Siriuse juures on ikka plaanis rattatee parklast väljasõidu juurde märkida?

PS: Vahepeal vist testiti mingit teist sorti punast segu rattateede jaoks (st see, mis on seal Lootuse tänaval lasteaia juures) - tundub, et see on vastupidavam. Kas on plaanis see kasutusele võtta või mitte?

Esitaja: J. H.
Esitatud: 02.06.2020

Vastus

Tere

Täname tagasiside eest!
Eelmisel aastal oleme katsetanud värvilise asfaldi kasutamist kergliiklusteede ehitamisel Ihastes.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 19.06.2020