Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: muu
Teema: kõnniteed ja seal vedelevad BOLTid

Tere!

Lisaks eelnevatele kõnniteid kummitavatele probleemidele on nüüd lisaks tekkinud veel kohati niigi kitsaid kõnniteid risustavad "mahajäetud" BOLT tõukerattad. Uus käitumismall näib soosivat tõukertaste kõnniteedele suvalistesse kohtadesse üksikult ja mitmekaupa mahajätmise. Poleks probleem, kui rattad paikneksid kõnniteel maja seina ääres või muruplatsi serval. Aga küllap on "cool" jätta ratas risti kõnniteele. Las siis jalakäijad astuvad neist üle või titekärudega emmed manööverdavad mööda. Täna nägin küll BOLTparkimise tipptaset: ratas seisis Võru tn ääres sõidutee äärekivil!

Siiralt usun, et linnaametnikke häirib selline korratus samavõrd, kui tavakodanikke ja et peetakse vajalikuks ning ka astutakse reaalseid samme selle kaose ohjamiseks. Laias laastus on ju tegemist mänguasjade renditeenusega ja peale mängimist on viisakas mänguasjad jälle äre koristada.

L.A.

Esitaja: L. A.
Esitatud: 02.06.2020

Vastus

Tere

Linnavalitsus on Teiega täiesti sama meelt, et tõukerataste parkimine peab toimuma üksnes selleks sobivates asukohtades. Tõukerataste renditeenuse pakkuja tegeleb selles osas igapäevaselt klientide teadlikkuse suurendamisega ning juhib ebasobivatesse asukohtadesse parkijate tähelepanu tekkinud probleemile. Kuna teenus on Tartus uudne, siis sageli ei pargita rattaid selleks mittesobivatesse asukohtadesse pahatahtlikult, vaid teadmatusest.

Lugupidamisega

Vastaja: Raimond Tamm
Tartu linnavalitsus
abilinnapea
[email protected]
Vastatud: 26.06.2020