Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: transport
Teema: Tõukerattaga bussi

Tere!

Miks ei lubata last tõukerattaga bussi? Bussi ustel puuduvad vastavad keelumärgid ning samuti ei ole vastavat keeldu kirjas GoBusi KKK all. Kas see on mingi uus kord, sest varasemalt on laps tõukerattaga bussi saanud.

Aitäh!

Esitaja: L. L.
Esitatud: 28.09.2020

Vastus

Tere

Täname Teid pöördumise eest.
Bussidesse reisijatel tõukerataste kaasavõtmise keelamine ei ole uus kord. Pagasivedu bussides on reguleeritud ühistranspordiseadusega.Seaduse § 72 on kirjas, et bussisalongis ei ole lubatud vedada keelatud pagasit ega käsipagasit, mis võib ohustada teiste ühissõidukis sõitvate isikute tervist või vara ning määrida või muul viisil kahjustada ühissõidukit. Keelatud pagas on eelkõige radioaktiivsed, lõhke-, mürk-, sööbe-, tuleohtlikud, lehkavad ja määrivad ained ning nõuetekohase pakendita ained ja asjad.
Lisaks ei tohi reisijal kaasas olevad asjad häirida või ohustada ühissõidukijuhti ja sõitjaid, takistada sõitjate sisenemist, väljumist ja liikumist ühissõiduki salongis ning rikkuda sõitjate riideid või pagasit.Selles loetelus ei ole sõnaselgelt välja toodud tõukeratast. Seega lubame nüüdsest tõukerattad bussi, kuid vaid keskmisest uksest ja vaid seisualale. Eelistatud seisus on tõukerattad, mis on kotis, nendele me piiranguid ei sea.

Lugupidamisega

Vastaja: Madis Oona
Tartu Linnatransport
ühistranspordi peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 29.09.2020