Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: heakord
Teema: Siil tänav Emajõe kallasrada Vol 3

Tere

Esitasin 27.09 küsimuse Siili Vol 2, pole sellele siiani vastust saanud, ehkki peaksite vastama 30 päeva jooksul. Täna jalutamas käies avastasin, et samasugused keelumärgiga eramaa + keelumärgid koertele ja jalgratastele on paigaldatud ka viimase Siili tn maja juurde (ehk siis too Raudsiili kõrval), samad mis esimese maja, Siili 22, juures. Ehk siis igasugune pääs Emajõe kallasrajale on blokeeritud. Ootan vastust endiselt antud küsimuses!

Esitaja: L. P.
Esitatud: 29.10.2020

Vastus

Tere

Vabandame vastuse viibimise pärast.
Kaldaomanik peab igaühel lubama kallasrada kasutada, samas on õigus tähistada maa-ala „eramaa“ sildiga. Kallasrajal liikudes tuleb arvestada KeÜS § 32 lõikest 4¹ tuleneva nõudega, et koeraga võõral maatükil liikudes peab koer olema lõastatud. Samuti ei või maaomanik keelata eratee ega raja kasutamist jalgsi, jalgrattaga ega muul sellesarnasel viisil liikumiseks, kui kasutus põhineb väljakujunenud taval ega ole talle koormav.

Kõnesoleva maa-ala omanik kinnitas, et takistusi koos koeraga (rihmastatud) liikumisele nemad ei tee. Samuti võib kallasrada kasutada jalgrattal. Küll ei ole lubatud mootorsõidukid (näiteks ATV-d), mida kahjuks on ka seal nähtud. Eksitavad sildid lubas maaomanik üle vaadata ja asendada.

Lugupidamisega

Vastaja: Ülle Neeme
järelevalveosakond
juhtivmenetleja
[email protected]
Vastatud: 29.10.2020