Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: transport
Teema: Kastirattad

Lugesin uudist kastirataste kasutamisest Tartus kui suurt edusammu.
Sellega seoses on mul küsimus, et kas need kastirattad hakkavad ka sõitma kõnniteedel ja kus peaksid siis liikuma jalakäijad?
Tartus on juba praegu jalakäijatel ebameeldiv liigelda kõnniteedel koos jalgratastega ja väikeste lastega on see lausa ohtlik. Kas nüüd lisanduvad kõnniteedele ka kastirattad?
Sooviks, et Tartus oleks jalakäijatele tagatud ohutu liiklemise võimalused.

Esitaja: K. K.
Esitatud: 19.01.2021

Vastus

Tere

Meie eesmärgiks on tagada ohutu liiklemise võimalus kõigile liiklejatele sealhulgas jalakäijatele. Säästlike liikumisviiside edendamine on peamisi Tartu linna liikuvuse valdkonna prioriteete. Enamasti kasutavad inimesed kastirattaga sõitmiseks sõiduteed. Kõnealuste ratastega on lubatud küll kõnniteel sõita, kuid sel juhul peab kastiratast kasutav jalgrattur tagama, et see oleks ohutu jalakäijatele. Otseselt keelata me kõnniteedel sõitu ei saa.
Usume, et kastirataste kasutajad on arukad ja liiklevad ohutult. Omalt poolt paneme ratturitele ka südamele, et nad järgiksid ohutust. Kui teil peaks ette tulema mõni kriitiline olukord seoses linna poolt laenutatavate kastiratstega, siis palume sellest kindlasti meid ka teavitada.

Lugupidamisega

Vastaja: Jaanus Tamm
linnamajanduse osakond
projektijuht
[email protected]
Vastatud: 20.01.2021