Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Bologna näitab oma arengupotentsiaali

26 июня /

Tartu linnavalitsuse esindajad külastasid mai keskel Bolognat, et tutvuda RELOS3 projekti raames sealsete erinevate näidetega targa spetsialiseerumise valdkonnas.

Seekord tutvustas oma kogemusi Itaalia ülikoolilinn (ülikool asutati aastal 1088) Bologna, kus õpib üle 80 000 tudengi ning kus on nii teadust kui tööstust. Linna tööstuse ajalugu ulatub 13. sajandisse, mil lõi õitsele sealne siiditööstus.

Peale 2015. aasta haldusreforme elab suurlinna piirkonnas ca 1 miljon inimest, Emilia-Romagna maakonnas tervikuna veidi üle 4 miljoni. Piirkonnas annavad tooni tugevad ettevõtlusvaldkonnad nagu mehhatroonika, keraamika, IT, toit ja tekstiil. Bologna on hinnatud Milaano järel teisele kohale elukvaliteedi osas. Siit saab alguse maailmakuulus velotuur Giro d'Italia ja tegemist on ainsa Itaalia piirkonnaga kus korvpall on jalgpallist tähtsam.

Piirkonnas tegutseb 81 tööstusuuringute laborit, mis näitab selgelt nende pühendumist ja eesmärke. Bologna saab uhkeldada riigi madalaima töötuse määraga (ca 5%).

Bologna regioon on välja arendanud pikaajalise strateegilise plaani, kuidas aasta-aastalt tõsta piirkonna konkurentsivõimet. Strateegia koostamises osalesid omavalitsused, erialaliidud ja linnakodanikud ning selle protsessi käigus tuvastati seitse olulist eesmärki, mille tulemusnäitajad soovitakse saavutada aastaks 2020.

Välisprojektide teenistuse juhataja Marek Treufeldti arvates on Emilia-Romagna piirkond väga heaks näiteks edumeelsest ja sihikindlast koostoimivusest. Oma ajaloolised edukused on kombineeritud tänapäevase innovatsiooni ja võimalustega. Suurepärane tööstuse, kultuuri ja toidumeka.

Visiit toimus projekti RELOS3 raames, projekti kaasrahastatakse programmist Interreg Europe.

relos3.jpg

Последнее изменение 26.06.2019