Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Rattaringluse rattad vajavad laadimisaega

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

ratturid Фото: Kiur Kaasik

3 июля / Tartu rattaringluses on viidud sisse muudatus, et elektriratta saab dokist kätte alles siis, kui selle aku on laetud vähemalt 50 protsendi ulatuses.

Kui aku on laetud alla 50 protsendi, siis dokist ratast võtta ei saa. Tartu Linnatranspordi juhi Roman Meeksa sõnul viidi muudatus sisse seetõttu, et rataste akud sõideti liiga tühjaks, mis tekitas mitmeid tehnilisi probleeme. "Kui rataste akud sõidetakse täiesti tühjaks, siis ei hakka rattad dokis enam ise laadima ja vajavad uuesti kasutusse võtmiseks tehnikute abi," selgitas Meeksa.

Praegu näeb kasutaja dokis laadiva ratta ekraanil veateadet, kuid lähipäevil ilmub sinna teade laadimise kohta. Seadistustööd käivad.

Elektrirataste kasutajatel palutakse mitte ignoreerida ratta ekraanil olevat hoiatust madala akutaseme kohta ("Low battery") - kui aku sõidetakse tühjaks, ei ole võimalik sõitu lõpetada ning see võib tuua kaasa 80-eurose hilinemistasu.
Iga rattakasutaja vastutab selle eest, et ratas saaks korralikult dokki pandud ja sõit lõpetatud (ekraanile ilmub teade "Ratas on dokitud"). Kui siiski juhtub olukord, kus tõsise tehnilise rikke tõttu ei ole võimalik sõitu lõpetada, siis tuleb sellest teatada rattaringluse kasutajatoele. Kui seda ei ole tehtud, jääb vastutama viimane kasutaja.

Kasutajatoele on antud ka teada sellest, et rattaringluse mobiilirakendus ei näita alati õigeid andmeid rataste arvu kohta parklates. See on paljuski seotud rattaringluse suure koormusega, kus äpp ei jõua aktiivses kasutuses olevate rataste andmeid piisava kiirusega uuendada.
Kasutajatele soovitatakse kasutada äpi refresh-nuppu (IOS äpi paremal ülemises nurgas, Androidis lisavalikute all), et näha viimast seisu parklates.

Linnavalitsus palub tähelepanu pöörata ratta lukustamisele lisalukuga. Kui ratast lukustatakse lisalukuga, siis tuleb kindlasti lisalukk panna läbi esiratta kodarate ja kinnitada paremal pool asuvasse pesasse, alles siis on ratas korralikult lukus ja saab sõidu lõpetatuks lugeda.  

8. juunil alustanud Tartu rattaringluses tehakse päevas keskmiselt 6000 sõitu. Täna (3. juuli) kella 10ks oli rattaringluse ratastega tehtud kokku 200 000 sõitu.

Rattaringluse kasutajatugi: telefon 5305 5000 (E-R kell 7-20 ja L-P kell 11-19) ja [email protected].

Lisainfo: Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa, tel 736 1021, 517 3566, [email protected]

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Последнее изменение 03.07.2019