Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu 2024, Meeste Garaaž ja SPARK Makerlab avavad Tammelinnas loodussõbraliku kodukohviku

Supilinna päevad Фото: Kiur Kaasik

2 августа / 4. augustil, IV Tammelinna kodukohvikute päeval, panevad kõhud kokku Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinnaks, MTÜ Meeste Garaaž ja MTÜ SPARK Makerlab, et pakkuda Elva 44 hoovis nii omavalmistatud toitu, võistlusmomente kui elavat muusikat.


Lisaks mehisele kõhutäiele ja koduse õlle degusteerimisele saab kohvikus ka noolemängu ning lauatennist mängida – selleks puhuks saabub Tammelinna Tartu 2024 ilmastikukindel pinksilaud. Lastele on kohvikus joonistusvahendid ning magusasõpradele vahukommid, mida lõkkel küpsetada.

 

Võistlusmomentidega rikastab kohviku programmi SPARK Makerlab, kelle juhendamisel toimub kruvikeeramise võistlus. Mõõtu saab võtta nii sõbralikult kui auhindadele, mille paneb välja Tartu 2024 meeskond. Söömise, mängude ning kruvikeeramise vahel loob muusikalist meeleolu kitarrist Marcus Tuul.

 

Korraldajad lähtuvad kodukohvikus säästlikest põhimõtetest, et jätta endast maha võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. Muuhulgas valmistatakse toidud kodumaisest toorainest, serveeritakse korduvkasutatavatel nõudel ning mõistagi sorteeritakse prügi.

 

Kultuurisündmuste keskkonnasäästlik korraldamine on oluline põhimõte, mida nii Eestis kui maailmas juba rakendatakse ning arendatakse. Tammelinna kodukohvikus kasutatud lahendusi esitletakse 21. augustil Tartu Loodusmajas toimuval kultuurikorraldajate foorumil Kultuurikompass, kus esinevad mitmed keskkonnateadlikud kultuuri- ja festivalikorraldajad, kes oma kogemusi ja praktikaid jagavad.

 

Pühapäevane Tartu 2024, Meeste Garaaži ja SPARK Makerlabi kohvik on avatud kell 11-17 ning toimub iga ilmaga – vajadusel leiab varju hoovi püstitatud telkidest. 

 

Foto: Kiur Kaasik. Tartu 2024 põhupalliala Supilinna päevade platsipäeval.

 

Lisainfo: Kaspar Aug, Tartu 2024 turunduskommunikatsiooni projektijuht

[email protected]

+372 5691 5644

 

Sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/events/2165610746881300

Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinnaks: http://tartu2024.ee/

Meeste Garaaž: https://meestegaraaz.ee

SPARK Makerlab: https://www.makerlab.ee

 

 

Последнее изменение 05.08.2019