Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu ja Lõuna-Eesti tutvustavad näiteid nutikast spetsialiseerumisest

20 июня /

11.-14. juunini käisid Tartus häid ideid kogumas Hollandi, Itaalia, Hispaania, Poola ja Malta linnade, ülikoolide ja ettevõtlusorganisatsioonide esindajad.

 

Esimesel päeval leidis aset projekti juhtkomitee koosolek, et anda hinnang senitehtule ning panna paika 2019.a lõpuks täidetavad eesmärgid.

Päeva jooksul andsid Tartu Teaduspargi, Eesti Teadusagentuuri, Archimedese ja Tartu Ülikooli esindajad ülevaate Tartu ja Lõuna-Eesti nutika spetsialiseerumise strateegia tegevuste ja seniste tulemuste kohta. Samuti tutvustas Laura Gredzens Valga Vallavalitsusest piiriülese koostöö projekti Go Smart BSR.

 

Teise päeva fookuses oli Lõuna-Eesti ja sealsed nutikad lahendused. Külastasime Estelaxet, kel tänu NUTIKAS toetusmeetmele on õnnestunud teha koostööd TÜ tehnoloogiainstituudiga ning tänu sellele tegeleda edukalt tootearendusega.

Samuti oli meil võimalik külastada Võrumaa Kutsehariduskeskuse Puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskust TSENTER, kus keskuse juhataja Britt Vahter tegi ettekande kompetentsikeskuse võimalustest ja koostööst kohalike huvirühmadega.

Päeva teises pooles külastasime Arcwoodi ning Siidrikoda, näidetena nutikast spetsialiseerumisest traditsioonilisemates sektorites nagu puit ja toit.

 

Eelviimasel päeval tutvustasid oma tegemisi ning rääkisid teadusasutuste ja ettevõtjate koostööst TÜ arvutiteaduse instituut, STACC, TÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus, Tartu Teaduspark, Ärinõuandla ning Loomemajanduskeskus. Samuti käisime külas Biotehnoloogia Pargis ning Geenivaramus.  

 

Visiit lõppes neljanda päeva ennelõunaga SPARK Demokeskuses, kus silmast-silma kohtumistel projektipartneritega said oma ettevõtmisi tutvustada TÜ Ideelabor, Fast Track Tartu, SPARK Demo ning Tartu Rahvusvaheline Maja.

 

Projektipartner Bolognast, Hr Daniele Cencioni kommentaar külaskäigu kohta Tartus: " Igal pool siin on tunda innovatsiooni hõngu, soovi õnnestuda ning ruumi uutele ideedele. Seda eriti noorte seas. Näib, et sellele aitavad kaasa huvigruppidevaheline tihe koostöö ning horisontaalne organisatsioonikultuur."   

 

Visiit toimus projekti RELOS3 raames, projekti kaasrahastatakse programmist Interreg Europe.

relos3.jpg

Последнее изменение 24.09.2019