Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

“Kestlik Tartu!?” - kolme kooli noored uurivad linna jätkusuutlikust

Tartu Miina Härma Gümnaasiumi pressiteade

11 октября / Tartu kolme kooli 8. klassi õpilased vaatasid kolmapäeval Elektriteatris dokumentaalfilmi „Plastikust planeet“, mis aitab mõista, kui palju me elu plastikust sõltub ja mõjutatud saab.

Lisaks toimus Lille Noortekeskuses keskusega tutvumine ja arutelu töögruppides, kuidas kestliku arengu põhimõtted Tartus erinevates eluvaldkondades kajastuvad ning noorte omaalgatuse võimaluste üle laiemalt.
Tegemist on õppekava toetava projektiga „Kestliku Tartu?!“, mis läbi kooliaasta suunab 8. klassi õpilasi Tartu Forseliuse ja Tartu Mart Reiniku koolist ning Miina Härma Gümnaasiumist oma kodulinna arengut uurima ja seostama globaalsete arengutega. Projektis osaleb kokku ligi 170 õpilast ja 30 õpetajat.

Projektijuht Piret Tänava sõnutsi püüab projekt tugevdada õpilaste sidet kodulinnaga ning panna rohkem mõistma seda, kui seotud me muu maailmaga oleme.

Esimene üritus selle projekti raames toimus juba septembris Mart Reiniku koolis, kus õpilased said ise valida omale sobiva kestliku arengu eesmärgi ning töögrupi, mida juhendavad kolme kooli erinevad õpetajad. Kestlike arengu eesmärkide uurimine seob erinevaid õppeaineid ning erinevate koolide õpilastega koostöö tegemine arendab suhtlemisoskust ja valmidust teha meeskonnatööd.

Järgmine suurem üritus toimub veebruaris ERM-is, kus toimub 1-päevane konverents inspireerivate esinejatega, kes tutvustavad oma jätkusuutlikku elustiili, ettevõtmisi ja tegevust, mis võiks noori kestliku arengu kontekstis kõnetada.

Projekti rahastab Tartu linn.

Lisainfo:
Liis Somelar
Miina Härma Gümnaasiumi huvijuht

Последнее изменение 11.10.2019