Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Rahvusvahelisel breigivõistlusel tuleb sel laupäeval ettekandele ooperiaaria.

plakat

6 ноября / Sel laupäeval, 9. detsembril toimub Vanemuise Kontserdimajas rahvusvaheline breigi-ja tänavatantsude festival Battle of Est.

Õhtusel kontserdimaja sündmusel saab osa tavapäratust ülesastumisest – nimelt toimub osa finaalist ooperiaaria taustal. Saksamaa tuntud ooperilaulja Anoki von Arx esitab aaria Donizetti ooperist „Lucia di Lammermoor“, mis on miksitud Luc Bessoni kultusfilmi „Viies element“ muusikaga, taustaks Lõuna-Eesti koolide breikarid.

Artist kirjeldab oma loovalikut järgmiselt: „Looks valisin aaria Divadance ooperist Lucia di Lammermoor, sest see on nagu kahe maailma kohtumine. Traditsioonid ooperist vastanduvad tänavatantsu spontaansusele, luues võitluse vana ja uue vahel. See on minu ja tantsijate interpretatsioon omamoodi võitlusest kunstivoolude vahel suurema võitlusstseeni sees.“.

„Ooperimaailma väärtused - kõrgem klass, traditsioonid, kostüümid jne - on täielik vastand tänavatantsukommuunile, mida iseloomustavad vaba riietus, uued vaatenurgad, väikesed peavoolust eemal grupid, seetõttu tundus see pakkumine kohe ideaalne. Tänapäeva aja vaim on üles ehitatud tugevatele ühendustele, et taas liituksid generatsioonid ning kunstilised väärtused.“, lisas lauljanna.

Anoki lisab, et ta on väga põnevil, et saab esitada seda muusikat koos andekate tantsijatega. Kuna eestlased on üleilmselt tuntud laulurahvas, on mul uhke ja hea tunne tulla siia, laulda ja teha koostööd noorte inimestega. Koos luua tähendab  palju rõõmu, loovust ja avameelsust olla millegi nii teistsuguse sees, nagu seda on BOE19“. Artist saabub Eestisse Saksa Kultuuri Instituudi kutsel ja toetusel.

Anoki von Arx on lüüriline artist, kes rahvusvahelise tantsija karjääri lõpetades, pühendas end ooperimuusikale. Haruldase soprano sfogato’na ulatub tema hääl terves spektris kõrgest ja dramaatilisest soprano’st mezzo’ni. Juba mitmeid aastaid kasutab ta oma lavakarismat luues sisemise fookusega tükke ja püüdes seeläbi ooperit viia ka noorema publikuni. 2010. aastal alustas ta ooperi kombineerimist breiktantsu ja hiphop tantsuga, asetades oma ajatu hääle üllatavatesse kontekstidesse ja luues kontrasti. Artisti koduleht: http://www.anokivonarx.com/

Lisainfo: Toomas Lill, BOE 2109 projektijuht, tel  +372 510 4622, [email protected]

Последнее изменение 06.11.2019