Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Digitaliseerimise toetus

Toetusmeede tootmise ja teenuste digitaliseerimiseks

NB! Taotluste vastuvõtt on peatatud, kuna meetmesse pole 2024. aastaks raha eraldatud.

Tartu Linnavalitsus avas 2019. aastal toetusmeetme tootmise digitaliseerimiseks. Alates 1. maist 2021 saavad lisaks töötleva tööstuse ettevõtetele digitaliseerimise toetust taotleda ka ehituse, hulgi- ja jaekaubanduse, veonduse ja laonduse ning majutuse ja toitlustuse valdkonnas tegutsevad Tartu ettevõtjad.

Toetuse eesmärk on Tartu ettevõtete konkurentsivõime ja efektiivsuse suurendamine digitaalsete lahenduste kasutuselevõtu abil.  Ettevõtte digitaliseerimise eesmärk on erinevate protsesside sidustamise tulemusena tootmise/teenuste automatiseerimine.

Toetuse taotlus esitatakse Tartu linnaportaali kaudu siit. Tootmise ja teenuste digitaliseerimiseks vajalike tegevuste hindamiseks lisab ettevõtja taotlusele raporti (võib olla ettevõtte enda poolt koostatud), mis käsitleb tootmise ja teenuste digitaliseerimist osas, mille elluviimiseks toetust taotletakse.

Väikese ja keskmise suurusega tootmisettevõtetel on võimalik Tartu Teaduspargist saada tasuta* AI otstarbekuse nõustamise teenust, mille tulemusel valmib raport, mis sobib samuti vajalike tegevuste hindamiseks ja taotluse juurde esitamiseks.

Digitaliseerimiseks makstava toetuse suuruseks on kavandatud kuni 5000 eurot ettevõtte kohta ja ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti. Toetust saavad taotleda Eesti majanduse tegevusalade klassifikaatoris (EMTAK 2008) avaldatud töötleva tööstuse (jagu C), ehituse (jagu F), hulgi- ja jaekaubanduse (jagu G), veonduse ja laonduse (jagu H) ning majutuse ja toitlustuse (jagu I) tegevusvaldkonnas tegutsed ettevõtted, kelle äriregistri kohane asukoht on Tartu linnas, tegutsemiskoht võib aga olla nii Tartu linnas kui Tartu maakonnas.

Täpsem toetuse tingimuste kirjeldus Riigi Teatajas.

Lisainfo: ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Katrin Kask, [email protected] või 5334 5253

*Vähese tähtsusega riigiabi limiidi piirides. Abi vaba jääki saab kontrollida siit.


Ettekanded:


    Kasulik info:

    Tagasiside:

    Oleme tänulikud tootmise digitaliseerimise meetme tagasiside osas. Palun täida selleks lühike vorm siin.          

      

    Последнее изменение 16.11.2023