Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu loodusmaja üllatab jõululaadal tartlasi südamliku etendusega

Tartu loodusmaja pressiteade

loodusmaja etendus Фото: Tartu loodusmaja

6 декабря / Tartu loodusmaja traditsiooniline heategevuslik jõululaat toimub juba sellel laupäeval, 7. detsembril kell 11.00 - 15.00.

Tartu loodusmaja huvikooli õpilased ja nende vanemad ning loodusmaja töötajad müüvad enda valmistatud kingitusi ja maiustusi. Avatud on Kännukohvik ning osaleda saab erinevates töötubades. Päeva jooksul on kahel korral (kell 12.00 ja 14.00) võimalik esmakordselt vaadata loodusmaja päkapike koostööna sündinud koguperelavastust “Nimekiri”.

Jõuluetendus annab võimaluse piiluda päkapikkude jõulueelseid tegemisi. Üha pikematest jõulusoovide nimekirjadest, mis päkapikkudeni jõuavad, võib välja lugeda imelisi mõtteid, toredaid tahtmisi ja võluvaid igatsusi, aga ka seda, et mõnikord on neid asju lihtsalt liiga palju, mida tahaks Jõulumehelt küsida ning kogu selle tahtmise sisse, võib see päris-päris südamesoov sootuks ära kaduda. 

Lavastuse peaosatäitja ja autor, loodusmaja ringijuhendaja Eelika Laane-Hannus ütleb, et mõte kirjutada jõuluetendus, mis räägiks vähem tarbimisest ning oma soovide ja vajaduste läbimõtlemisest, sündis juba kevade hakul. Eelika sõnul on tema enda peres kingitustest ja asjadest alati olulisem olnud koosolemine ja koostegutsemine. Sellest inspireerituna ka jõulunäidendi “Nimekiri” sisu, mis kutsub välja mõtlema, mis need päris asjad on, mis meid tegelikult õnnelikuks teevad. Tartu loodusmaja sündmuste koordinaator Triin Rassulov lisab, et näidend ei ole kedagi noomiv ega hurjutav. Tegemist on väga südamliku, vahetu ja sõbraliku etendusega. Oleme saanud seda paar korda ka juba läbi proovida ning laste vahetu reaktsioon etendust vaadates on olnud positiivne. 

Laadale ei pea ilmtingimata tulema ostma. Päev on sisustatud erinevate tegevustega, mille seast igaüks leiab endale meelepärase. Ka laada selleaastane teema “Südamega tehtud, plastikuta pakitud!” pöörab tähelepanu sellele, et vähem on rohkem ning töötubadega näitame, et ilma plastikuta saab väga vahvaid pakendeid meisterdada. Taaskasutusmaterjalidest kinkekottide ja -karpide töötoad kestavad terve laada aja kell 11-15 ja on avatud kõigile.

Tartu loodusmaja avaldab igal aastal enda heategevusliku jõululaada korraldamisega tänu loomatoa elanikele ning laada müügist saadud tulu läheb loomade söögi- ja ravikulude katteks. Loomatoas elab üle 20 liigi, kelle seas on nii karvaseid, karvutuid kui sulelisi. Kõige uuemad tulijad on stepikilpkonn, vutid ja kuldhamster. Laada ajal on Tartu loodusmaja loomatuba kõigile huvilistele avatud ning kõikidel loomasõpradel on võimalik nendega lähemalt tutvust teha. 

Lisaks on laada ajal avatud Kännukohvik, huvikooli õpilaste jõulunäitus, talveaed ning üle-eestilise avatud teadushuviringide päeva puhul toimub ka energiakatsete töötuba.

Rohkem infot heategevusliku jõululaada kohta leiab Tartu loodusmaja kodulehelt www.tartuloodusmaja.ee või Facebooki lehelt ürituste alt. Valdav osa tegevustest toimub jooksvalt päeva jooksul ning laadale sissepääs ja töötubadest osavõtt on tasuta. Etenduse pilet 3 eurot. 

 

Lisainfo:

Pille-Riin Pärnsalu
Tartu loodusmaja huvikooli infojuht
[email protected]
5344 2512

Последнее изменение 06.12.2019