Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Linnavalitsus kinnitas 2020. aasta kultuuri-, spordi- ja noorsootöötoetused

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

tartuff Фото: Kristina Haan

8 января / Linnavalitsus kinnitas eilsel istungil kultuuri ja spordi suurprojektide, noorsootöö- ja spordiprojektide, kultuuri- ja noorsootööprogrammide, esindusmeeskondade, linna meistrivõistluste ning koolidevaheliste karikavõistluste toetussummad.

Kokku eraldati ligi 1,6 miljonit eurot.

Kultuurivaldkonnas hindasid laekunud taotlusi esmakordselt ekspertkomisjonid, varasemalt hindasid neid enamasti ametnikud. „Kultuurivaldkonna uus toetussüsteem on põhimõtteline ja oluline muutus, mis kaasab valdkonna eksperte otsustusprotsessi senisest enam, muudab toetussüsteemi läbipaistvamaks ning vähendab ka survet linnavalitsuse reservfondile,“ selgitas abilinnapea Mihkel Lees.

Kultuuri suurprojektide toetusteks eraldati 435 802 eurot, kultuuriprogrammidele 324 308, noorsootööprojektidele 49 085 eurot ja noorsootöö programmidele 27 813 eurot. Tartu linn toetab esindusmeeskondi 282 000 euroga ja spordi suurprojekte 292 000 euroga, ülejäänud spordiprojektide toetusteks läheb 140 455 eurot. Tartu linna meistrivõistluste ja koolide karikavõistluste toetussummad on vastavalt 23 210 ja 10 350 eurot.

Tänavuste kultuuri suurprojektide üks iseloomustavaid märksõnu on rahvusvahelised pärimuslikud suurüritused - siin toimub üle 500 delegaadiga soome-ugri rahvaste maailmakongress ja rahvusvaheline niplis- ja nõelapitsi kongress enam kui 250 delegaadiga. Uus suund suurprojektides on interdistsiplinaarsus: augustis toimub uus valdkondade ülene kunstifestival Tartu Interdistsiplinaar. Uusi avalikkusele suunatud kultuuriprogramme hakkavad pakkuma Aparaaditehases tegutsevad Ag47 pimik-galerii ja Paranduskelder ning Alexela loomelaval tegutsev Tartu Tantsuakadeemia.

Spordivaldkonna suuremad projektid on Rally Estonia, 47. Tartu maraton ning Tartu ETU Euroopa Meistrivõistlused triatlonis. Uute projektidena on lisandunud U-17 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir jalgpallis,  ETU Euroopa meistrivõistlused triatlonis ja I  Noorte kujundujumise ja veepalli rahvusvaheline võistlus AQUAKIDS.

Noorsootöö suuremad projektid on festival AniMatsuri ning noorte ettevõtlikkuse ja loovuse arendamise programm. Uued taotlejad ja toetuse saajad on nt Eesti Ajaloolise Mõõgavõitluse Liit ja mittetulundusühing APT GameGenerator.

Lisainfo kultuuriprojektide kohta: Kristel Kalda, tel 528 8746
Lisainfo spordiprojektide kohta: Mari Paal, tel 529 4040
Lisainfo noorsooprojektide kohta: Piret Talur, tel 5911 6614

Последнее изменение 13.01.2020