Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu linn jagas kultuuriasutustele esmakordselt kolmeaastaseid tegevustoetusi

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

uus teater Фото: Gabriela Liivamägi

16 января / Tartu Linnavalitsus kinnitas kultuurivaldkonna kolmeaastase tegevustoetuse saajad ja toetussummad.

Põhjalike taotluste hindamistulemuste alusel eraldati tegevustoetused MTÜle Uus Teater 57 000 eurot, MTÜle TYPA (endine Trüki- ja paberimuuseum) 45 000 eurot  ja MTÜle Elektriteater 50 000 eurot aastas. Põhieelarvest eraldatavate tegevustoetuste suurus on nendel asutustel võrreldes möödunud aastaga märkimisväärselt tõusnud, lisaks saab Elektriteater 2020. aastal Tartu linnalt kultuuriasutustele mõeldud arengutoetust 10 000 eurot ning TYPA nii arengu- kui investeeringutoetust kokku 17 750 eurot. 

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul soovib linn anda neile asutustele suuremat kindlust tegutsemiseks ja arenemiseks. "Kolmeaastane tegevustoetus on justkui linna kvaliteedimärgis, mida jagatakse silmapaistvatele kultuuriasutustele nende tegevuse kindlustamiseks. Linn loodab, et toetussumma tõus annab nende edasiseks arenguks uut hoogu,” ütles Lees. Samuti rõhutas abilinnapea nende asutuse üle-eestilist rolli: “Kõik kolm on kogu Lõuna -Eesti kultuurielus väga olulised tegijad ning loodetavasti hinnatakse ja märgatakse nende panust ka riigi tasandil.”

Möödunud aastal jõustunud kultuurivaldkonna uue toetuskorra alusel on Tartu kultuuriorganisatsioonidel esmakordselt võimalik saada tegevustoetust korraga kolmeks aastaks. Pikaajalisema toetuse eesmärk on pakkuda kultuuriasutustele suuremat kindlustunnet tuleviku osas ning anda võimalus planeerida oma tegevust pikemaks ajaks ette. Kolmeaastase tegevustoetuse kolm saajat aastail 2020-2022 valis välja ekspertidest moodustatud hindamiskomisjon nelja taotluse hulgast.

Lisainfo: Kristel Kalda, kultuuriteenistuse juhataja, tel 736 1051.

Последнее изменение 16.01.2020