Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kolm uut näitust Tartu Kunstimajas

Tartu Kunstimaja pressiteade

20 февраля / Täna, 20. veebruaril avatakse Tartu Kunstimajas kolm uut näitust: kell 17 Vello Vinna juubelinäitus „UMBLUU Aeg ja ruum. Vello Vinn feat. Kiwa”, kell 17.30 Robert-Rudolf Volki esimene isikunäitus „Kunstitöötaja” ja kell 18 Tartu Kunstioksjoni näitus.

17.00 „UMBLUU Aeg ja ruum. Vello Vinn feat. Kiwa”

Näitus avab ainulaadse ja omanäolise graafiku Vello Vinna tähenduste maailma, kus sõnamäng käib koos vormimänguga. Kõige lihtsam ja samas ehk ka täpseim määratlus Vinna graafika kohta on „psühhedeelne”, kuigi väga sageli määratletakse seda ka läbi termini „sürreaalne”. Näitus on selle tulemusena kokku pandud remix-kultuuri põhimõttel, kus klassiku originaalteosed on kombineeritud nende uustõlgendustega Kiwalt. Näituse kuraator on Andra Orn ja see on valminud koostöös keskkonnaga NOAR.eu

17.30 „Robert-Rudolf Volk. Kunstitöötaja”

Näitus koondab Tartu Kunstimajja valiku kiviraidur Robert-Rudolf Volki skulptuure ning on nii Tartu Kunstnike Liidu tunnustus oma vanimale liikmele, kui ka akutrell-kuraatori Indrek Grigori (Tartu Kunstimuuseum) siiras kummardus kunstitöötajast kolleegile. Volk ei ole olnud pelgalt kunstitöötaja, vaid on ka hulga hauakivide autor ning on modelleerinud omajagu skulptuure. Täna, kui kunstitöötajate panust kunstiteose loomisesse on hakatud väärtustama, on tagumine aeg 1921. aastal sündinud Volki esimeseks isikunäituseks.

18.00 Tartu Kunstioksjon 2020

Oksjoni on organiseerinud Tartu Kunstnike Liit koostöös galeriiga Art & Tonic. 169 kunstnikku esitas oksjonille 287 teost, milledest valiti välja 50 kunstnikku ja 51 teost. Teostega saab tutvuda ka kodulehel oksjon.kunstimaja.ee Oksjon ise toimub 13. märtsil!

Näitused jäävad avatuks 15. märtsini.

Lisainfo:
Tanel Asmer
Tartu Kunstimaja produtsent
[email protected]
5562 1192

www.kunstimaja.ee
Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta.
Tartu Kunstimaja näitusetegevust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapital

Последнее изменение 20.02.2020