Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Siseorienteerujad vallutavad AHHAA

SA Teaduskeskus AHHAA pressiteade

26 февраля / Homme, 27. veebruaril toimuv Tartu Siseorienteerumissarja kolmas etapp toob orienteerujad seiklema otse Teaduskeskus AHHAA eksponaatide vahele!

Sarja korraldaja Kaarel Hendrik Zernant selgitas, et AHHAA kasuks otsustati keskuse keeruka arhitektuuri ja siseplaani tõttu. “Kuivõrd orienteerujate jaoks on ühtlasi oluline ka orienteerumismaastiku omapära ja erilisus, siis AHHAA suudab kindlasti seda ka osalejatele pakkuda,” lisas ta. 

Zernant rõhutas AHHAA puhul ka tavapärasest erinevat keskkonda: seigeldakse otse eksponaatide vahel, rajal kasutatakse ära teaduskeskuse “kiikse” ja mõni eksponaat on ka ise orienteerumispunkt. “Näiteks võib tulla ette seninägematuid olukordi, kus punkt on mõne põneva eksponaadi sees või punkti kättesaamiseks on tarvis osalejal siseneda suitsuga täidetud ruumi,” rääkis Zernant. Ta lisas, et osalejale on kõige suuremaks väljakutseks AHHAA erikujulised korrused ja kohati üsna kaootiliselt paiknevad trepid.

Kaarel Hendrik Zernant kinnitas ka, et esmakordsele orienteerujale on sisetingimused mugavamad, sest väikesel ja piiratud maa-alal on väiksem oht kaotsi minna ja sisekeskkond on metsast mõnevõrra turvalisem. “Siiski, siseorienteerumise puhul on vaja rakendada lisaks suunatajule ka ruumilist mõtlemist, sest kaardil on üksteise kõrval kujutatud mitu korrust ning orienteerumine erinevate tasandite vahel võib mõne osaleja jaoks osutuda komistuskiviks,” märkis ta. 

Zernant lisas, et Tartu Siseorienteerumissarja kõik 4 etappi leiavad aset linna avalikes paikades. “Ürituste toimumispaikadeks oleme välja valinud veidi erilisema arhitektuuriga hooned, et osalejatel oleks iga etapi puhul avastamisrõõmu,” rääkis ta.

Lisainfo ja OK Ilvese FB Üritus on siin.

 

Последнее изменение 26.02.2020