Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kirjanduslinn soovitab: Tõnu Runnel ja „Minu Gröönimaa noorus“

Kirjanduslinn Tartu lugemissoovitus

Tõnu Runnel Фото: Kiur Kaasik

2 марта / Kirjanduslinn Tartu jagab märtsikuu lugemissoovitust, milleks on Peter Freucheni reisikiri „Minu Gröönimaa noorus“. Raamatut soovitab ettevõtja ja disainer Tõnu Runnel.

Tõnu põhjendab oma valikut nii: „Ilus oleks inimestele ilukirjandust soovitada – ja veel sellist, mida osta on võimalik. Ent värske elamus Peter Freucheni „Minu Gröönimaa noorusest“ on sedavõrd kirgas, et pean mõlemat reeglit rikkuma. Ilukirjanduslik on see aga küll – lugedes mõtled pidevalt, et „see ei ole võimalik“ ja oled lummatud, nagu lapsena Alexandre Dumas’ „Kolme musketäri“ lugedes. Aga tegelikult on see „maailma huvitavaimaks meheks“ tituleeritud taani „hiiglase“ mälestustekogu Põhja-Gröönimaa inuittidega koos elatud tosinast aastast.“

Lisaks soovitab Tõnu Runnel lugejal poe asemel raamatukokku minna, seal on seda haruldast raamatut veel saada.

Teose andis 1999. aastal „Maailma ja mõnda“ sarjas välja kirjastus Olion, taani keelest tõlkis selle Riho Raudi.

Aprillikuu lugemissoovitus tuleb kirjanik Valdur Mikitalt.

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade hulka, millega on võetud sihiks pöörata linnas suuremat tähelepanu raamatute ja kirjasõnaga seonduvale. Teiste soovitustega saab tutvuda siin, suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Lisainfo: Kristel Kalda, kultuuriosakonna kultuuriteenistuse juhataja, tel 528 8746.

Последнее изменение 06.03.2020