Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu Uus Teater alustas teatriigatsuse leevendamiseks salvestuste näitamist

Tartu Uue Teatri pressiteade

odüsseia lavastus Фото: Tartu Uus teater

20 марта /

Selge see, et meie publik ei oskagi igavust tunda. Ometigi on käes aeg, kus olla kodus oma kallitega ja tegeleda asjadega, milleks pole juba ammu olnud aega. Ehkki viirus on ohtlik, on selles olukorras ka meeldivaid külgi. Usume, et see periood on tulnud, et midagi muuta, meis endis ja ehk ka ühiskonnas. Kasutame seda aega, et järele mõelda. Kasutame seda aega, et tunnetada oma piire ja vajadusi. Võib-olla on selles perioodis midagi, mida kaasa võtta? Võib-olla saame sel perioodil aru, mida me päriselt vajame ja mida tegelikult mitte?

Kui aga teatriigatsus ja eriti Tartu Uue Teatri igatsus suureks läheb, siis selle leevenduseks, aga ka lihtsalt heaks meeleks, pakume iga nädal vaadata üht meie mängukavast lahkunud lavastust. Õigemini selle ülesvõtet.

Esimeseks on ODYSSEIA, lavastus 2015. aasta suvest (lavastaja Ivar Põllu). Lavastus, millest kuulsid mitmed, aga mida nägid vähesed. Selge see, et ülesvõte pole päris see, mis etendus (eriti sellise liikuva lavastuse puhul), aga midagi siin on. Kasvõi mälestus, kuidas me kõik kokkupressituna bussidega mööda Tartut sõitsime ja koos ühes lauas istusime. Kunagi jälle!

Gurmaanidele on seekord lisatud ka teine video. See on must montaaž ODYSSEIA etenduse tegemise tagatubadest ehk siis making of. Sissevaade kaadri taga tegutsevate kümnete inimeste tööle, ilma kelleta jääks kõik toimumata.

Igal reedel avalikustab Tartu Uus Teater uue salvestuse, mida saab vaadata teatri kodulehelt. Salvestuse vaatamine on tasuta: https://www.uusteater.ee/teatrivoog

Последнее изменение 15.04.2020