Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kirjanduslinn soovitab: Hyeonseo Lee „Seitsme nimega tüdruk. Põhja-Korea ülejooksiku lugu“

Kirjanduslinn Tartu lugemissoovitus

Tuuli Paju Фото: Kiur Kaasik

1 мая / Kirjanduslinn Tartu tutvustab maikuu lugemissoovitust, milleks on Hyeonseo Lee „Seitsme nimega tüdruk. Põhja-Korea ülejooksiku lugu.“ Seekord jagab oma lugemiselamust Tartu ülikooli kliinikumi Covid-19 intensiivravi osakonna arst Tuuli Paju.

Doktor Paju põhjendab oma valikut nii: "Raamat räägib Põhja-Koreas üles kasvanud naise pikast ja keerulisest teekonnast vabasse ühiskonda. Räägib tema kasvamisest tüdrukust naiseks, jäädes vaatamata kõigile raskustele ja tagasilöökidele inimlikuks ja oma sihile kindlaks. Tänasel kriisi ajal, kus inimestele võib-olla aeg-ajalt tundub, et nende õigusi ja vabadust piiratakse liigselt, annab see raamat arusaama, et tegelikult on meie elu lill. Meie piirangud on leebed ja kõigest ajutised. Ja kõik koos pingutades jõuame ka meie sihile ja saame naasta tavaellu."

Raamatu on inglise keelest tõlkinud Kaido Kangur. See on ilmunud 2016. aastal kirjastuses Helios.

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade hulka, millega on võetud sihiks pöörata linnas suuremat tähelepanu raamatute ja kirjasõnaga seonduvale. Teiste soovitustega saab tutvuda siin, suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Lisainfo: Kristel Kalda, kultuuriosakonna kultuuriteenistuse juhataja, tel 528 8746.

Lilian Lukka

avalike suhete osakond
kommunikatsioonijuht

Tel: 736 1212
Mob: 516 4592

Последнее изменение 01.05.2020