Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kerly Ilves. Kas Sul paberit on? Ood pabermärkmetele

paberlipikud sõnumitega Фото: Kerly Ilves

3 июня / Tampere Maja avab pärast eriolukorda jälle oma galerii uksed. Avanäituseks on Tartu fotograafi Kerly Ilvese installatsiooninäitus „Kas Sul paberit on?”.

See on austusavastus paberile jäetud teadetele. Kerly Ilves on näitusele ehitanud kodu meenutava atmosfääri, kus on talle jäetud sõnumeid erinevate suurustega paberitel.

Näitus avatakse neljapäeval, 4. juunil kell 17. Avamine algab Tampere Maja hoovis, kus autor tutvustab oma näituse ideed ja siis saavad külastajad väikeste gruppidena tutvuda näitusega galeriis.

Näituse materjaliks on alates 2000ndatest aastatest autorile kogunenud personaalsete teadete kogu. „Tehnoloogilises tohuvabohus hindan kõrgelt pabersõnumeid, millel on suurem väärtus kui mis tahes SMS-il. Käsitsi kirjutatud tekstis on rohkem omapära ja lähedust. Sõnumid, mida kirjutame oma kallitele, kirjeldavad ja peegeldavad meie olemust, mõtteid, huumorit, pettumust, rõõmu ja muid emotsioone,” võtab Ilves kokku näituse idee.

Kerly Ilves on suur taaskasutuse sõber: „Paberile jäetud sõnum lubab juba olemasolevat paberit taaskasutada, kasutades seega ära juba kulutatud ressursi.“ Kunstinäitus annab sõnumitele uue elu.

Vähem tähtis sõnumi paberile jätmise juures pole kirjutusvahend. Nii on osana näitusest esitatud ood pastapliiatsitele, mis kõik on tühjad, aga mingil põhjusel tallele pandud. Taaskasutatud pastakatest on moodustatud pisike elektrokardiogramm näitamaks sõnumite ja pastapliiatsite n-ö südamelööke, mis on suhteliselt nõrgad.

Kerly Ilves (sünd. 1980) on fotograafiat õppinud omal käel poole oma elust ja tal on rohkem kui kümne aastat koolitamiskogemust. Tema fotosid on ilmunud peamiselt Tartu linna reklaamvoldikutes ning veebiajakirjades. Eriti meeldib Kerlyle analoogfotograafia - filmile pildistamine ja filmide ilmutamine on tema arust sütitav. Kerly on korraldanud erinevaid näituseid ja fotograafia töötubasid 2001. aastast alates. Hetkel koolitab ta täiskasvanuid fotokoolitustel ja tegeleb oma paljude personaalprojektidega, mis käsitlevad peamiselt taaskasutamist. Kerly loomingulised uurimisteemad on kaduva jäädvustamine, pikemaajaliste protsesside kaudu tekkinud muudatuste ülesvõtmine, taaskasutus ning väliseestlus.

Tampere Maja galerii on avatud iga päev kell 9-18. Sissepääs tasuta.

Jaani 4, 51007 Tartu

www.tamperemaja.ee

[email protected]
 

Последнее изменение 03.06.2020