Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu Kutsehariduskeskuse õpihuviliste arv on kasvuteel, vastuvõtt kestab veel 2. augustini

Tartu Kutsehariduskeskuse pressiteade

28 июля / Tartu Kutsehariduskeskuse sisseastumisavalduste vastuvõtt kestab kuni 2. augustini.

Võrreldes eelmise aastaga on õpihuviliste arv kasvanud  ning mitmel erialal on esitatud avaldusi juba praegu enam kui mullu.

Kõige enam on praeguseks laekunud avaldusi mootorsõiduki tehniku erialale. Põhikooli järgselt sooviksid autotehnikat õppida üle 100 noore ja konkurss õppima pääsemiseks on üle kahe inimese kohale. Ka IT-akadeemia raames pakutavad tarkvaraarendaja ja IT-süsteemide spetsialisti, koka ja ehitusviimistluse erialad on noorte seas popid.

Keskhariduse baasil erialadest on esitatud kõige enam avaldusi juuksuri erialale, kus praegu on üle kolme soovija õppekoha kohta. Sellele järgnevad ärikorralduse spetsialisti ja e-kaubanduse spetsialisti erialad.

„Kindlasti on eriala valikute ja avalduste arvu kasvu taga muutused majanduses ja tööjõuturul. Koolipingist tulnud noored ei leia nii lihtsalt tööturul rakendust, sest ettevõtted eelistavad erialaste oskustega inimesi. Teiseks selgeks trendiks on pidev enesetäiendamine ja ka ümberõpe. Kutsehariduskeskusel on töötavatele ja ennast täiendada soovivatele inimestele ka mitmeid uusi võimalusi. Saab õppida nii töökohapõhiselt, ehk oma oskusi täiendada töö kõrvalt, või õppida uut ametit sessioonõppes,“ selgitas kutsehariduskeskuse turundusjuht Kaire Mets. „Mõistagi on valikuid palju ja see omakorda võib tekitada küsimusi. Seetõttu pakume nõu ja abi sobiva eriala ja õppevormi valikul,“ lisas ta.

Kutsehariduskeskuse õppimisvõimaluste infot saab sel nädalal ka Autovabaduse puiesteelt, kõige Raekoja platsi poolsemas paviljonis. Muuhulgas on kohal karjäärinõustaja kes annab nõu ja aitab vajadusel e-avaldust täita. Lisaks saab mängida oskuste bingot, õppida pitsat küpsetama ning proovida tasakaaluliikuril sõitmist. Kutsehariduskeskuse paviljon ootab huvilisi teisipäevast reedeni kell 12-17.

Sisseastumisavalduste vastuvõtt kestab samuti veel kuni selle nädala lõpuni. Koolimajas kohapeal saab avaldusi esitada kuni reedeni 31. juulini kell 9.00 – 15.00. Elektrooniliselt e-vastuvõtu keskkonnas kestab vastuvõtt pühapäeva, 2. augusti südaööni. Vaata lähemalt: https://khk.ee/sisseastumine/

Последнее изменение 28.07.2020