Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Linnaraamatukogus avatakse Prima Vista kunstiprogrammi kuuluvad näitused

Tartu Linnaraamatukogu pressiteade

„Varjud seinal“

16 сентября / 17. septembril kell 16.30 avatakse Tartu Linnaraamatukogus tšehhi kirjaniku ja illustraatori Denisa Prošková illustratsioonide näitus ja maalikunstnik Ove Büttneri ning graafik Tiit Rammuli ühisnäitus „Varjud seinal“. Avamisüritus algab muusikaosakonna galeriis IV korrusel.

Ove Büttneri ja Tiit Rammuli viieteistkümnes ühisnäitus Tartus on inspireeritud kirjandusfestivali Prima Vista tänavusest teemast „Inimese varjud“.

Ove Büttner on rühmitanud 14 autoritehnikas värvijulget maali diptühhoniteks. Oma maalidel mõtestab ta varju kui heas mõttes jälge meie maailmapildis, ehk kultuuriloo arengupildis ja ajalookäsitluses. Büttner kujutabki oma piltidel varje Vanast-Egiptusest Abraham Lincolnini ning jõuab välja kosmosevallutamiseni.
Tiit Rammuli jaoks on mälupildid siitilmast lahkunud tegelastest justkui varjud mälestuste kangal. Elu jooksul kogunenud mälestuste varjud on kunstnikku ajendanud looma selle näituse visuaale. Rastrite moodustamiseks pilditöötluses on kunstnik kasutanud ladinakeelset fraasi umbras super murum, eesti keelde tõlgituna varjud seinal.

Erinevalt eelmistest, Denisa Prošková illustratsioonide näitus varjutemaatikat ei puuduta.

Prošková on tšehhi illustraator, kirjanik ja ajakirjanik, kes eelkõige on pühendunud lasteraamatutele, mida illustreerib ise. Näituse vahendas Tšehhi Vabariigi Suursaatkond.

Kirjandusfestivali kunstiprogrammi ülevaade: https://kirjandusfestival.tartu.ee/projektid/kunstiprogramm/

Kontaktid: Ove Büttner [email protected], [email protected]

Последнее изменение 16.09.2020