Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu haridusfestival kolib sel aastal digikeskkonda

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Tartu haridusfestival 2019

15 октября / Tänavune Tartu haridusfestival “Tunded ja tehnikad uues normaalsuses” keskendub kevadisest eriolukorrast tingitud tunnetele ja mõtetele ning neist õppimisele. Haridustöötajatele ja -huvilistele suunatud interaktiivne festival toimub 21.–22. oktoobril veebis.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul oleme hakanud hariduse saamisele ja hariduse andmisele sootuks teise pilguga vaatama, hakanud otsima uusi teid kõigeks selleks, mida nimetatakse tihti uueks olukorraks. “Aeg-ajalt vajame me puhtalt lehelt alustamist, vajame raputust, et avastada uusi võimalusi, kasutamata väärtusi ja leida üles tugevamaks saamise võtmed,” ütles Klaas.

Kahepäevane festival loob võimaluse arutleda distantsõppel kogetu üle, et õppida teiste õpetajate kordaminekutest ja väljakutsetest. Lisaks räägitakse eriolukorra kohta tehtud uuringutest ja teiste riikide koolide kogemustest.

Esimese festivalipäeva juhi, Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valgu sõnul räägitakse nii distantsõppe positiivsetest kui ka negatiivsetest külgedest. “Püüame olla ausad ja leida üles kohad, kus eksisime, kus oli raske ja kus saime kogemuse, mis pani varasemat teadmist ümber hindama. Räägime ka headest üllatustest ja rõõmudest, mida kevad tõi,” ütles Valk. Festivali esimese päeva lõpetab legendaarne Vene laulu festival.

Teisel päeval on fookuses tehnilised ja metoodilised võtted ja soovitused, mida uues normaalsuses kasutada. Nii selles, mis juba käes, kui selles, mille olemasolust veel ei teata. 28 virtuaalses töötoas jagatakse kogemusi ja otsitakse vastuseid näiteks küsimustele, kuidas juhatada klassi distantsilt ja motiveerida noori ka koduõppel olles huvitegevustes osalema, milliseid nippe kasutada, et distantsõppel ei kaoks meeskonnatunne ja kuidas kasutada innovaatilisi ideid õppimisel nii lasteaias kui ka koolis.

Üritus toimub mõlemal päeval vahemikus 10:00–14:00. Näha saab vastava teemaga seotud eelsalvestatud lühivideoid Tartu õpilaste, õpetajate, lapsevanemate ja koolijuhtidega. Stuudiosse kutsutud külalised lisavad teemale oma vaatenurga ning kõik osalejad saavad küsida ja kommenteerida virtuaalruumis. 

Üritused on tasuta. Registreerumine pole vajalik. Täpsem ajakava on leitav aadressilt haridusfestival.tartu.ee.

Festivali korraldab koostöös Tartu haridusasutustega Tartu Linnavalitsus.

Последнее изменение 22.10.2020