Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

TÜ raamatukogu tähistab Eesti raamatu päeva kirjanike ja teadlaste vestlusringiga

TÜ raamatukogu pressiteade

Carolina Pihelgas Фото: Livio Nimmer

21 октября / Reedel, 23. oktoobril tähistab TÜ raamatukogu Eesti raamatu päeva kahe Tartu kirjaniku teoste tutvustuste ja sellele järgneva vestlusringiga.

Kell 16 raamatukogu kolmandal korrusel algaval üritusel räägib linnakirjanik Carolina Pihelgas oma viimasest valikkogust „Tuul polnud enam kellegi vastu“ ning  värsket jutukogumikku „Kõik äratatakse ellu“ tutvustab Meelis Friedenthal. Sellele järgneb vestlusring, kus mõlemad autorid koos kirjandusteadlaste Mart Velskeri ja Jaak Tombergiga vahetavad mõtteid teaduse ning ilukirjanduse suhete üle.

Valik mõlema autori loomingust ja nende poolt antud raamatusoovitused on ka näitusele välja pandud.

Carolina Pihelgas on luuletaja, luule tõlkija, ajakirja Värske Rõhk peatoimetaja ja käesoleval aastal Tartu linnakirjanik. Viimased tunnustused tema töödele on olnud  Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali luulepreemia proosaluulekogu «Valgus kivi sees» eest ja August Sanga nimeline tõlkeluule preemia Pablo Neruda XLVI soneti tõlkimise eest.

Meelis Friedenthalil on ilmunud kolm varauusaja teadus- või ideeajaloost ainet saanud romaani, mitmeid jutte ja novelle ning üks näidend. Jutustus „Nerissa“ vääris 2005. aastal Eesti ulmeauhinna Stalker, romaan „Mesilased“ pälvis 2013. aastal Euroopa Liidu kirjanduspreemia.

Eesti raamatu päeva tähistatakse juba ligi kakskümmend aastat ning selle eesmärgiks on tuletada meelde, et Eesti raamat oli, on ja jääb üheks meie ülimaks kultuuriväärtuseks.  

Eesti raamatu päeva korraldamist TÜ raamatukogus toetab Eesti Kultuurkapital.

Kõik kirjandushuvilised on oodatud kuulama.

Последнее изменение 21.10.2020