Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu Valguskülas pakutakse kirjanduslikke elamusi kuni 22. detsembrini

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

kirjaniku kodu Valguskülas Фото: Uku Peterson

8 декабря / Valguskülas on kuni 22. detsembrini avatud Kirjaniku Kodu, kust iga päev kell 18 astub rahva ette üks kirjanik.

Iga õhtu on kordumatu, sest klaasmajja seab end sisse erinev eesti kirjanik.

“Detsember on aasta kõige pimedam aeg, see on ka muinasjuttude ja lugude jutustamise aeg,“ rääkis Tartu linnakirjanik Carolina Pihelgas, kes esines Valguskülas koos pärimusmuusiku Katariina Tirmastega.

Ka Tartu esimene linnakirjanik Kristiina Ehin, kes on Kirjaniku Kodus 20. detsembril, ei tervita külalisi üksinda, vaid koos Silver Sepaga. Lisaks Carolina Pihelgale ja Kristiina Ehinile ootavad inimesi Valguskülla ka kaks varasemat linnakirjanikku Mika Keränen ja Vahur Afanasjev ning raeplatsil ootavad külalisi veel näiteks Doris Kareva, Rein Raud, Hasso Krull, Triin Soomets, Leelo Tungal ja mitmed teised. Milline etteaste täpselt välja näeb, on iga kirjaniku vaba valik.

Täpsema programmi koos Kirjaniku Kodu asukatega leiab lehelt https://joululinntartu.ee/programm/. Jõululinn Tartu Facebooki konto vahendusel saab iga esinemist jälgida ka reaalajas videopildi vahendusel.

Kirjandus ulatub raeplatsilt ka Kaarsillale, kus möödujatel on kuni 4. jaanuarini võimalik tutvuda “Kirjanduslinn soovitab” lugemissoovituste näitusega.

Valgusküla Kirjaniku Kodu ja Kaarsilla näitus on pühendatud UNESCO kirjanduslinn Tartu 5. aastapäevale ning kõigile kirjanikele ja nende lugejatele. Seda on aidanud korraldada kõik Tartu linnakirjanikud, Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond, Tartu Linnaraamatukogu ja Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakond.

Lisainfo: linnakirjanik Carolina Pihelgas, tel 5349 6146, [email protected]

 

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Последнее изменение 08.12.2020