Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

ERM ootab pilte ja lugusid lemmikkinkidest

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Rahakonn oli postimüügifirma Hansa Post enimostetud jõulukingitus 2014. ja 2015. aasta jõulude ajal, mida Eestisse telliti ligi 10 000 tükki.

28 декабря / Kas viis aastat tagasi jõudis Sinu kinkide sekka õnnetoov rahakonn? Või kas viisteist aastat tagasi said mitmed tuttavad lapsed jõuludeks iluvõimlejast Barbie?

Igal aastal on oma hitt-jõulukingid. Kinkide valikut on dikteerinud kauba kättesaadavus, populaarsed filmid ja värskelt ilmunud raamatud, üldine elatustase. Eks arvesse lähe tihti ka kingisaaja soovid ja kinkija enda väärtushinnangud.

Eesti Rahva Muuseum on viimased kolmkümmend aastat iga viie aasta järel uurinud mida jõulude ajal kingitakse ja mida kingiks saadakse. Populaarsemad kingitused on jõudnud püsinäituse „Kohtumised“ kingivitriini, mis näitab jõulukinkide muutumist ajas. Iga eestimaalane saab aga siin kaas aidata.

Millised on selle aasta lemmikkingid? Nii Sinul kui Su perekonnal, ka lastel? On mõne kingiga seotud eriline lugu? Kuidas eriline aasta on mõjutanud kingivalikut? On kingid sel aastal ise tehtud, poest või hoopis epoest ostetud?

ERMi kingiinfo kogumisele saad kaasa aidata Rahvalood keskkonnas, kuhu ootame kõigi rõõmsate kingisaajate kaastöid kuni 30. jaanuarini 2021.

Lisainfo: Agnes Aljas, ERMi teadussekretär, Tel 53490515

Последнее изменение 28.12.2020