Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu linn aitab märtsis tõsta teadlikkust vaimse tervise olulisusest

https://peaasi.ee/ Фото: Peaasi

1 марта / Peaasi.ee alustab märtsikuus vitamiinikampaaniaga, mille käigus võetakse fookusesse viis vaimse tervise vitamiini inimese tasakaalu hoidmiseks. Ühe koostööpartnerina lööb kampaanias kaasa ka Tartu, kes kutsus linna ettevõtjaid osalema koos töötajatega emotsionaalse enesetunde küsitluses ning tuletab vaimsete vitamiinide olulist meelde linnaruumis ja sotsiaalmeedias. 

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on sellel kevadel vaja erilist tähelepanu pöörata vaimse tervise turgutamisele. „Pikk koroonaaeg tekitab muremõtteid. On äärmiselt oluline, et räägiksime vaimse tervise väljakutsetest sama avatud kaartidega, kui füüsilisest tervisest. Soovime toetada tartlasi enda eest hoolitsemisel ning panustame, et heade mõtete linna elanike peades liiguksid positiivsed ja elu armastavad mõtted," lausus Lees.

Tartus võib märgata vaimse tervise vitamiinide põhjalikumat käsitlust linna kodulehel ja sotsiaalmeedias ning teavitusi ühistranspordis ja bussipeatustes. Töökollektiive kutsutakse seiklema Tartu linnaruumis, näiteks jalutama üheskoos kergliiklusteedel või sportima välijõusaalides. Lisaks pakkus linn ettevõtjatele ja töötajatele osalemist emotsionaalse enesetunde küsitluses. 

„Viis nädalat kestva vitamiinikuuri jooksul keskendume vaimse tervise tugevdamisele. Praegusel ebamäärasel ja pingelisel ajal on eriti oluline teadlikult midagi head teha enda ja teiste vaimse tervise toetamiseks, “ ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. 

Viis vaimse tervise vitamiini on:
* head suhted
* tasakaalustatud toitumine
* puhkus ja hea uni
* positiivsete emotsioonide kogemine
* liikumine

Peaasi.ee vitamiinikuur kestab 1. märtsist – 4. aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponentidest, antakse kõigile võimalus vaimse tervise vitamiinide taset Peaasi.ee veebis testida ning jagatakse soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada. 

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 Aasta tervisesõbra tiitli ning Presidendi Sotsiaaltöö aastapreemia.  2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad Kodanikuühiskonna Aasta tegija 2020 - Aasta vabaühenduse tiitli.

Lisainfo:
Anna-Kaisa Oidermaa, [email protected]; abilinnapea Mihkel Lees, [email protected], tel 5564 1996.

Последнее изменение 01.03.2021