Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Kesk-kaar kui magistral kihutajatele

Tere!

Olen elanud Tammelinnas Kesk-Kaare tänaval pea kogu oma senise elu. Siinne tänav ja eriti raudteepoolne osa on muutunud koledaks magistraliks. Oma roll ja surve nimetatud tänavale on kindlasti selle suvistel teeremontidel, kuid probleem on olemas juba varasemast. Olen sellel suvel korjanud teelt kokku kaks kassilaipa (Kesk-kaar 7 ja Kesk-Kaar 10 majade eest). Olen teadlik, et see on tagajärg vabakäigu kassidele, aga probleem on olemas ja teravnenud meeletu kiirusega. Mul on endal pikemalt olnud raskusi aiast välja tagurdamisega, sest raudtee poolt tulevad autod suure kiirusega ning signaalitamine on täiesti TAVALINE ja inimeste arust normaalne. Olgu siinkohal märgitud, et load on mul üle 10 aasta ning suudan liikluses adekvaatselt reageerida.

Palun infot, millal on võimalik paigaldada lamav politseinik või kiiruskaamera Kesk-kaare 5, 7, … vahelisse piirkonda?
Ma ei soovi oma kodumaja ees hirmu tunda, et jään mõnele kihutajale jalgu, ühtlasi ei taha ma näha oma maja ees ebanormaalse sagedusega surnud loomi.

Esitaja: L. S.
Esitatud: 30.08.2020

Vastus

Tere

Kesk kaare tänav rekonstrueeritud hiljuti, mille käigus uuendati kahepoolsed kõnniteed. Projektijärgne sõidukiirus on nimetatud kohas 50 km/h. Künniseid kasutatakse kohtades, kus sõidukiirus tuleb vähendada kuni 30 km/h.
Soovitame kinnistult sõidukiga edaspidi välja sõita. Sel juhul on tagatud juhi parem nähtavus ja ka kõnniteel jalakäijate liiklusohutus. Kui kinnistul ümber pöörama ei mahu, siis on mõistlik sõiduk kinnistule tagurdada.
Suure tõenäosusega väheneb Kesk kaare liikluskoormus pärast Riia viadukti 4-realisele liiklusele avamist selle aasta novembrikuus. Teavitame ka politseid täiendavast liiklusjärelevalve vajadusest nimetatud kohas.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 14.09.2020