Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

„Maitsev Tartu“ kutsub veebruaris maitseelamusi nautima

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

kohvik Pierre Foto: Silver Gutmann

26. jaanuar / Veebruar on Tartus taas „Maitsva Tartu“ kuu, mil 23 restoranis saab proovida uusi toiduelamusi pakkuvat kolmekäigulist erimenüüd.

„Sel aastal andsime võimaluse kampaaniaga liituda tavapärasest suuremale arvule restoranidele, kellel on suur motivatsioon külastajatele ahvatlevaid erimenüüsid pakkuda," ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm. "Viimased kümmekond kuud on olnud toitlustussektori jaoks kehtivate piirangute ning külastajate arvu vähenemise tõttu keerulised ja seetõttu innustan tartlasi ning meie külalisi pakutavatest maitseelamustest osa saama." Tamm lisas, et restoranid pingutavad selle nimel, et  maitseelamuste otsijatele oleks restorani külastamine ka viiruseperioodil võimalikult ohutu.

Uue menüü töötasid restoranid lisaks tavamenüüle välja spetsiaalselt „Maitsva Tartu“ jaoks. Erimenüüs kasutatakse võimalikult suures osas kohalikku toorainet ning  restoranide peakokad annavad parima, et taaskord üllatada linlasi ja külalisi hõrkude eriroogadega.

Erimenüüde ettevalmistamise protsessis andis restoranidele tagasisidet asjatundlik žürii koosseisus:  Sven-Erik Volberg (Villa Ammende hotellijuht); Noel Moglia (aasta kokk 2020); Carina-Elisabeth Hade (noorkokk 2020); Helen Kalberg (Tartu linna turundusjuht); Getter Madison (toidublogi Thyme Out autor ja toiduinstagrammer); Pille Petersoo (populaarse Nami-Nami.ee portaali looja ja eestvedaja, mitme kokaraamatu autor, ajakirja Kodu & Aed köögitoimetaja), Gaute Kivistik ehk Rohke Debelakk (ajakirjanik, saatejuht ja hea toidu austaja).

Aasta kokk 2020 Noel Moglia tunnustas pärast erimenüüdega tutvumist Tartu restoranide toitude head maitsekooslust ning kiitis kokkade serveerimisoskusi. „Häid restorane oli palju ja kõik kasutasid kvaliteetset toorainet. Arenguruumi on ehk tehnilisel poolel ja toitude väljanägemise viimistlemisel,“ leidis tunnustatud kokk.

Tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kuu  „Maitsev Tartu“ toimub sel aastal juba seitsmendat korda. Erimenüüsid saab nautida terve veebruarikuu ja neid müüakse komplektina, kolme käigu hind jääb vahemikku 21–25 eurot.

Osalevate toidukohtade arv on tänavu märgatavalt suurem ning see pakub toidunautijatele rohkem võimalusi turvaliseks restoranikülastuseks. „Maitsev Tartu 2021“ ettevõtmises osalevad: Antonius, Cafe Shakespeare, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Entri, FII, GMP Patisserie, Gustav Gastro Cafe, Kampus, kohvik-resto Välk, Lihuniku Äri, Meat Market, Pepe´s, Pierre, Polpo, Püssirohukelder, Spargel, Taverna, Trikster Tihane, Werner, Vilde ja Vine, Drinkgeld/Ülikooli kohvik.

Tavakohaselt saavad restoranide pingutusi hinnata ka toidunautijad – veebruaris restorane külastanute hinnangute alusel selgitatakse välja külastajate lemmik. Taaskord tõotab Tartus tulla väga põnev maitsetest tulvil veebruar. Valikuid ja plaane saab hakata kohe tegema, sest menüüde ja restoranidega saab tutvuda ürituse kodulehel www.maitsevtartu.ee

Tartu linna vastutustundlikud toitlustus- ja majutusettevõtted kannavad tarbijamärgist “Siin on turvaline”. Tarbijamärgisega antakse teada, et restoran, kohvik või hotell on liitunud hea tahte kokkuleppega, mille töötasid välja Tartu linna toitlustusettevõtted eesmärgiga ühiselt pidurdada koroonaviiruse levikut. Märgise kasutamisega kinnitab ettevõte hea tahte leppest eranditeta kinnipidamist ja Terviseameti juhiste täitmist. Liitunud ettevõtted leiate: https://www.tartu.ee/et/tarbijamargis-siin-on-turvaline

Lisainfo: Marilin Kroon, Tartu Linnavalitsuse ettevõtluse osakonna ettevõtluse arengu spetsialist, tel 7361 194, 512 4634.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Viimati muudetud 29.03.2021