Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image
-5°
-5°

“Metsast taldrikule” toob novembris Lõuna-Eestisse metsikud toiduelamused

Tartu linnavalitsuse pressiteade

"Metsast taldrikule" Foto: Näljane Nelik

25. oktoober 2021 / Teist sügist järjest toimub Lõuna-Eesti maakondades maitsete nädal “Metsast taldrikule”, kuhu oodatakse kõiki huvilisi 4.-14. novembrini maitseelamusi nautima. Ligi 60 kohvikut ja restorani kuuest maakonnast on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest.

"Metsast taldrikule" sündmuse eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

“Maitsete nädal ”Metsast taldrikule" toob restoranikööki meie metsade kõige erilisemad annid ja oskuslikult sobitatud kooslustes moodustuvad põnevad maitseelamused. Eelmisel aastal sai metsast inspireeritud menüü väga sooja vastuvõtu ja ootame saabuvat maitsete nädalat suure elevusega,” ütles Antoniuse restorani esindaja Elise Teemus.

Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartumaal sh Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule. Erimenüü hind on vahemikus 15 – 20 eurot.
 
„Eelmisel aastal ellu kutsutud maitsete nädal on unikaalne sündmus, sest pakub võimaluse teha samaaegselt kahte asja - külastada Lõuna-Eesti põnevaid paiku ja koguda maitseelamusi üle kogu piirkonna. Seda illustreerib ka tõsiasi, et maitsete nädal võeti külastajate poolt juba esimesel aastal väga hästi vastu,“ rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti LEADER tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.
 
Tutvu üritusega Facebookis: https://fb.me/e/2IM3WLhRF
 
Maitsete nädalaga seotud kulud kaetakse osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine“ meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevuse  5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“ – raames.

Viimati muudetud 25.10.2021